Nuorten turvatalot ovat auki läpi joulun

Punaisen Ristin Nuorten turvataloilta nuori ja hänen läheisensä saavat apua myös jouluna.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot auttavat myös jouluna. Nuori voi tulla turvatalolle, jos joulun vietto yksin tai perheen kanssa ahdistaa. Apua saa myös, jos elämässä on meneillään jokin kriisi. Tarjolla on keskusteluapua ja tarvittaessa myös turvallinen yöpaikka. 

− Joulun aikaan nuoren yleisin syy tulla turvatalolle on yksinäisyys. Lisäksi kotona tiiviisti vietetty aika perheen kanssa voi alkaa ahdistaa, tulee ristiriitoja ja nuoren tarvitsee ottaa vähän etäisyyttä, kuvailee Tampereen Nuorten turvatalon koordinaattori Johanna Riiheläinen.

Turvallista yhdessäoloa

Juhlapyhinä turvatalolla ollaan yhdessä ja syödään hyvin. Joulua ei kuitenkaan tarvitse viettää, vaan pääosassa on yhteisöllinen sekä yksilöllinen tuki ja turva. 

− Osa nuorista kokee joulun raskaaksi yksinäisyyden tai vaikeiden perhesuhteiden takia. Osa ei vietä joulua lainkaan vaikkapa uskonnon vuoksi. On tärkeää, ettei nuori ei joudu jäämään yksin päivinä, jolloin läheisten merkitystä korostetaan. Ja toisaalta tärkeää, että apua saa juhlapäivistä riippumatta, painottaa Turun Nuorten turvatalon koordinaattori Susanne Etholen-Rättö.

Joulu on itse asiassa turvataloilla aika tavallista aikaa. Nuorten ja perheiden ongelmat, kun eivät toimi kalenterin mukaan. 

− Oli joulu tai juhannus, on asioita, joiden takia ei pysty olemaan kotona. Siksi me ollaan täällä, Vantaan Nuorten turvatalon johtaja Pekka Väänänen muistuttaa.

Nuorten turvatalot auki jouluna

Pääkaupunkiseudun Nuorten turvatalot ovat keskittäneet toimintansa joulun ajaksi Rekolan kartanossa sijaitsevalle Vantaan turvatalolle. Apua saa kellon ympäri: päivystys alkaa torstaina 23.12. kello 17 ja päättyy maanantaina 27.12. kello 10. Tämän jälkeen pääkaupunkiseudun Nuorten turvatalot ovat auki normaalien aukioloaikojen mukaan.

Nuorten turvatalo, Vantaa
Rekolan kartano, Sairaalakatu 3
p. 09 871 4043

Tampereen Nuorten turvatalon joulupäivystys alkaa 24.12. kello 15 ja tuosta lähtien talo on auki yhtäjaksoisesti 26.12. kello 10 saakka. Muina vuodenvaihteen päivinä turvatalo on auki normaalisti.

Nuorten turvatalo, Tampere
Hämeenkatu 22 C,
p. 040 556 6661

Turun Nuorten turvatalo päivystää vuorokauden ympäri joulun, välipäivät ja uudenvuoden.

Nuorten turvatalo, Turku
Yliopistonkatu 24 A 15, 
p. 02 253 9667