Keskusteluapua verkossa nuorelle ja hänen läheiselleen

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Suhteellista-verkkoympäristö 

Lämpimästi tervetuloa Suhteellista-verkkoympäristöön. Keskusteluissa nuori ja hänen läheisensä voivat pohtia elämää, siihen liittyviä suhteita ja niissä olevia haasteita. Tukea voi hakea yksin tai yhdessä läheisten kanssa. Voit varata ajan videotapaamiseen, tai jutella kanssamme anonyymissa Suhteellista-chatissa ma-ke 17-20. 
 
Kyse voi olla esimerkiksi perheeseen tai läheisiin liittyvistä pulmista, mielenterveyden kysymyksistä, päivärytmin vaikeuksista, pelaamiseen liittyvistä haasteista, vanhemmuuden kysymyksistä tai muista elämään kuuluvista asioista.
 

Kuka voi tulla keskustelemaan?

Keskusteluapu on tarkoitettu nuorille, nuorten perheenjäsenille, sukulaisille, kumppaneille, läheisille tai nuorta tukeville henkilöille. Myös vanhemmat saavat tukea vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.
 
Voit jutella anonyymisti yksilöchatissa, tai varata ajan videotapaamiseen, johon voit tulla joko yksin, tai yhdessä läheistesi kanssa.
 
Tukea verkossa antavat Punaisen Ristin alan ammattilaiset ja vapaaehtoiset.
 

Kuinka sovin tapaamisen verkossa?

Tästä ajanvaraus-linkistä pääset kalenteriin, josta voit tehdä matalalla kynnyksellä varauksen tunnin mittaiseen videotapaamiseen.
 
Lähetämme sinulle ennen sovittua aikaa sähköpostiin linkin, joka vie sinut videotapaamiseen. Tässä kohtaa sinun ei tarvitse rekisteröityä, tai sitoutua mihinkään. Riittää, kun klikkaat itsesi videotapaamiseen sovittuna aikana, niin pohditaan tilannettasi yhdessä. 
 

Kuinka pääsen Suhteellista-chattiin?

Joskus vaikeista asioista puhuminen kasvokkain tai omalla äänellä tuntuu vaikealta. Toisille taas tekstin kautta juttelu toimii paremmin.
 
Anonyymi Suhteellista-chat on auki ma-ke 17-20. Chatissa voit jutella ajatuksistasi, suhteistasi tai elämästä ylipäätään. Voit myös kysyä lisätietoa Suhteellista-verkkoympäristöstä. 
 

Tule vapaaehtoiseksi

Haluatko tehdä jotain merkityksellistä? Nuorten turvataloilla sekä Suhteellista-verkkoympäristössä auttavat alan ammattilaiset ja vapaaehtoiset yhdessä.
 
Tarjoamme vapaaehtoisille monenlaisia auttamisen paikkoja. Voit esimerkiksi päivystää Suhteellista-chatissa.
 
Jos kiinnostuit, ota meihin yhteyttä. Parannetaan yhdessä maailmaa!
 

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Kati Kyyrö 040 352 9201
 

Sekasin-chat

Punainen Risti koordinoi yhdessä MIELI ry:n kanssa erittäin suosittua Sekasin-chat-palvelua, joka on matalan kynnyksen yksilöchat-palvelu 12-29-vuotiaille nuorille. Sekasin-chatissa voi keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti, turvallisen aikuisen eli chat-päivystäjän kanssa.
 
Mielenterveyteen ja ihmissuhteisiin liittyvät aiheet puhuttavat nuoria eniten. Chatissa päivystävät järjestöjen ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24. Chatin suosion myötä varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin nuori saattaa joutua jonottamaan keskusteluun parikin tuntia. 
 

Vapaaehtoiseksi Sekasin-chattiin

 
Vapaaehtoiset päivystäjät ovat kullanarvoinen osa Sekasinia ja mahdollistavat sen, että nuorilla on joku, jolle kertoa mielen päällä olevasta asiasta. Vapaaehtoiseksi päivystäjäksi sopii vakaassa elämäntilanteessa oleva aikuinen, jolla on kiinnostus kuunnella ja kohdata nuoria erilaisissa muutosvaiheissa ja elämän haasteissa.
 
Tämä vapaaehtoistyö tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia ja ikkunan nuorten maailmaan tänään. Antamallesi ajalle on chatissa aina käyttöä ja vapaaehtoistyötä on mahdollisuus tehdä joustavasti omiin aikatauluihin sopivalla tavalla.
 
Koulutuksia Sekasin-päivystäjäksi järjestetään kautta vuoden. Koulutuksessa hyödynnetään omassa tahdissa suoritettavaa verkkomateriaalia, sekä webinaareja ja lähipäiviä. Tavoitteena on antaa hyvät eväät vapaaehtoistyöhön. Lue lisää tai ota yhteys lähimpään Nuorten turvataloon.