Tukea nuorelle ja perheelle

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalot tarjoavat apua sekä kasvokkain että puhelimitse - mikään ei ole liian pieni syy tulla käymään tai ottaa yhteyttä!

Tukea nuorelle

Suhteet solmussa vanhempien kanssa? Vaikeuksia koulunkäynnin, jaksamisen tai ihmisuhteiden kanssa? Turvatalossa sinulla on mahdollisuus tulla kuulluksi ja saada apua asioidesi järjestämiseen. Voimme  auttaa sinua ja vanhempiasi kysymyksissä liittyen kasvuun, vanhemmuuteen ja ihmissuhteisiin. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia eikä keskustelun järjestäminen vaadi  majoittumistasi turvatalolla.

Yösijan tarpeessa - ei ole paikkaa, missä rauhoittua? Turvatalolla tapaat työntekijämme, joille voit puhua luottamuksellisesti. Tarpeen vaatiessa turvatalo tarjoaa sinulle myös väliaikaisen yöpymispaikan. Turvataloon voit tulla klo 17 tai sen jälkeen - aamuun asti.

Tuntuuko itsenäistyminen vaikealta? Kun tarvitset apua aikuisuuden kynnyksellä, turvatalosta saat henkilökohtaista tukea, joka ei maksa sinulle mitään. Työskentely sisältää luottamuksellista ohjausta, sekä henkilökohtaisen suunnitelman, mutta vaatii nuorelta omaa sitoutumista.

Tukea vanhemmille

Ongelmat kuuluvat jokaisen perheen arkeen, mutta kaikille asioille voi tehdä jotain! Kun lapsesi menee turvatalolle, ei ole syytä huolestua, sillä turvatalon työntekijät ottavat sinuun yhteyttä juteltuaan nuoren kanssa ja pyrkivät järjestämään tapaamisen. Turvatalo ei ole viranomainen ja tavoitteena on aina, että nuori pystyy mahdollisimman pian palaamaan kotiin. Joskus on kuitenkin hyvä, että nuori ja vanhemmat saavat erillään selvittää ajatuksiaan.

”Mitä tän teinin kanssa pitäisi tehdä”? Jokainen meistä tarvitsee joskus neuvoja vanhemmuuteen. Turvatalolla tarjoamme ammattitaitoista apua sekä nuorelle että tämän perheelle. Tavoitteena on löytää yhteisen pohdinnan kautta perheeseen tasapaino, jossa kaikkien toiveet on huomioitu.

Voit soittaa lähimpään turvataloon, mikäli vaikkapa vanhemmuus tuntuu mahdottomalta ja keskustella asioista työntekijämme kanssa. Kun pelkkä puhelinsoitto ei riitä, tule vierailemaan turvatalolla pohtimassa kasvokkain työntekijämme kanssa ratkaisuja ongelmiin. Turvatalolla voit käydä myös koko perheen voimin perhetapaamisissa, jotka tarjoavat keskusteluapua silloin, kun tuntuu hankalalta selvitä omin keinoin. Tarvittaessa ohjaamme teitä myös muiden tarpeellisten tukipalveluiden pariin.