Löydä ystäviä verkkoryhmätoiminnasta

Marjaana Malkamäki
Ystäviä voi löytää Punaisen Ristin verkkoryhmätoiminnasta.
Kuvaaja: Marjaana Malkamäki

Yksinäisyyttä voi kokea kuka vain ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi välimatka perheeseen tai uusi elämäntilanne.

Punaisen Ristin verkkoryhmätoiminnan kautta voit tutustua uusiin ihmisiin ja solmia ystävyssuhteita. Ryhmätoimintaa on verkossa tarjolla eri ikäisille ja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Toiminnan tarkoituksena on lisätä yhteisöllisyyttä, lievittää yksinäisyyttä ryhmässä ja saada vertaistukea. Tule rohkeasti mukaan!

Alta näet, millaisia ryhmiä tällä hetkellä on tarjolla. Listaa päivitetään säännöllisesti. Tervetuloa mukaan!

Nuorten Kahvilatoiminta - Olohuone

Vantaan Turvatalojen ylläpitämä Nuorten Olohuone on auki arkisin klo 17-21, jolloin vapaaehtoisemme ovat paikalla keskustelemassa nuorten kanssa sekä valvomassa keskustelun kulkua. Yhteisen jutustelun lisäksi nuoret ovat tervetulleita suunnittelemaan kanssamme teemailtoja ja ohjelmaa olohuoneen iltoihin. Olohuone löytyy Discord-alustalta.
 
Luodaan yhdessä mahtavaa keskustelua än yy tee NYT!  
 

Työikäisten kesäryhmä 

Onko korona-aika muuttanut elämääsi? Haluatko keskustella yhdessä muiden kanssa muuttuneesta arjesta? Ryhmään osallistuvat pääsevät vaikuttamaan mistä aiheista ryhmässä keskustellaan. Vapaaehtoiset kertovat hyvinvoinnista elämän eri osa-alueilla ja yhdessä pohditaan aiheista nousseita ajatuksia. Mukaan voi tulla myös kesken toiminnan! Ryhmä jatkuu elokuun loppuun asti. Ilmoittaudu mukaan ryhmään.
 

Oulun piirin alue: Omaishoitajien vertaistukiryhmä  

Avoin vertaistukiryhmä Oulun piirin alueella (Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueilla) asuville omaisestaan tai läheisestään huolehtiville henkilöille. Ryhmässä on mahdollisuus keskustella paitsi muiden omaishoitajien kanssa, myös koulutettujen vapaaehtoisten ja omaishoidon aluetyöntekijän kanssa. Ryhmä toimii Discord-alustalla ja alkaati 30.6 klo 16-17 Ilmoittaudu mukaan ryhmään.

Oulun piirin alue: Ryhmä 16–29-vuotiaille nuorille 

Tule mukaan keskustelemaan arjesta, hyvinvoinnista, omasta jaksamisesta tai jostakin muusta! Ryhmä toimii Discord-alustalla. Mukana koulutettuja vapaaehtoisia, jotka ovat paikalla keskustelemassa ja valvomassa keskustelun kulkua. Ryhmä kokoontuu Discordissa keskiviikkoisin klo 14-15.30 12.8. asti. Ota seurantaan NOY-hankkeen Instagram: @noyhanke Lisätietoa luvassa! Ilmoittaudu mukaan ryhmään.
 

+70-vuotiaiden kesäryhmä

Kaipaatko seuraa ja kokoontumista yhdessä muiden +70-vuotiaiden kanssa? Nyt sinulla on mahdollisuus saada uusia tuttavuuksia ympäri Suomea. Tule mukaan ryhmään keskustelemaan aiheista, jotka puhututtaa. Voit myös itse antaa ehdotuksia kokoontumisten teemoiksi. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 10:30-11:30 ja jatkuu joka keskiviikko samaan aikaan aina elokuun loppuun asti. Mukaan voi tulla myös kesken toiminnan! Ryhmään otetaan rajattu määrä osallistujia (max. 8) ja se kokoontuu Teams-alustalla. Ilmoittaudu mukaan ryhmään.