Hyvä joulumieli –keräykseen lahjoitettiin yli miljoona euroa

Neljättätoista kertaa järjestettyyn Hyvä joulumieli –keräykseen lahjoitettiin tänä vuonna 1 034 827 euroa, joka on keräyksen historian ennätys.

Neljättätoista kertaa järjestettyyn Hyvä joulumieli –keräykseen lahjoitettiin tänä vuonna 1 034 827 euroa, joka on keräyksen historian ennätys. Keräysvaroilla hankittiin kotimaan vähävaraisille lapsiperheille 15 000 lahjakorttia, joilla perheet saivat ostaa 70 euron arvosta jouluruokaa.

Hyvä joulumieli -keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL). Keräys toteutettiin yhteistyössä YLEn Aamu-tv:n, YLEn Radio Suomen, YLEn Radio Vegan sekä Keskon kanssa. MLL ja Punainen Risti valitsivat apua tarvitsevat perheet.

Hyvä joulumieli-keräyksen tulos on kasvanut vuosi vuodelta. Kortteihin tarvittava summa kertyy vuosittain kokoon saman vuoden keräyksestä ja edellisen keräyksen jälkeen tulleista lahjoituksista. Hyvä joulumieli -keräykseen tehdyt lahjoitukset käytetään kokonaisuudessaan lahjakortteihin. Järjestöt ja Yleisradio vastaavat keräyksen kuluista.

- Hyvin eri kokoiset yritykset ovat osallistuneet keräykseen tänä vuonna. Yritykset ovat selvästi löytäneet oman tapansa auttaa Hyvä Joulumieli –keräyksen myötä, monet ovat olleet mukana jo usean vuoden ajan, sanoo Punaisen Ristin varainhankinnan päällikkö Tuula Colliander.

- Suuri kiitos kuuluu myös tuhansille yksityisille lahjoittajille, joille lapsiperheiden auttaminen on tärkeää, Colliander jatkaa.

Lahjakortteja jaettiin 15 000 kappaletta

Hyvä joulumieli -lahjakortteja jaettiin kotimaan vähävaraisille ja vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille tänäkin vuonna 15 000 kappaletta. Kortin arvo oli 70 euroa. Järjestöjen paikallisosastot ja -yhdistykset valitsivat lahjakorttien saajat. Lahjakortteja jaettiin lapsiperheille, joilla on tukea vaativa kriisitilanne tai taloudellisia vaikeuksia esimerkiksi sairauden, työttömyyden tai vanhempien pienten tulojen takia.

Lahjakortin saaneilla perheillä on ylimääräisen 70 euron ansiosta mahdollisuus hankkia joulupöytään jotain sellaista, mihin muuten ei olisi ollut varaa. Monille esimerkiksi tuoreet hedelmät ovat luksusta. Ja jos joulun ruokakulut on saatu katettua lahjakortilla, perheillä on saattanut olla varaa ostaa lapsille pieniä lahjoja.

– Lahjakorteille on ollut paljon enemmän kysyntää kuin mitä Hyvä joulumieli -keräyksellä pystyttiin jakamaan, Punaisen Ristin varainhankinnan päällikkö Tuula Colliander sanoo.