09.01.2023

Avuntarjoukset Ukrainasta saapuneille

Kuva: Ukrainian Red Cross

Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä infopiste kokosi tietoa Ukrainan kriisistä kärsiville tarjotusta avusta.

Infopisteen toiminta on päättynyt 31.8.2022. Suomen Punainen Risti on ylläpitänyt Ukrainan kriisiin liittyviä avuntarjouksia keräävää infopistettä maaliskuusta 2022 lähtien Maahanmuuttoviraston pyynnöstä. Infopiste välitti tietoa tarjotusta avusta viranomaisille, kunnille ja järjestöille.

Infopisteeseen tuli puolen vuoden aikana lähes 3600 yhteydenottoa. Puhelujen, sähköpostien ja lomakeviestien määrä laski tasaisesti maaliskuun 2328 yhteydenotosta vain muutamiin kymmeniin kuukaudessa. Lämmin kiitos jokaiselle avuntarjoajalle!

Voit edelleen tarjota apuasi seuraavasti:

Materiaalilahjoitukset

Kontti secondhand -myymälät ottavat pieniä vaate- ja tavaralahjoituksia vastaan normaalisti. Huomioithan, että Konttiin lahjoitetut tavarat menevät myymälään. Kontin myyntituotoista 2/3 käytetään avustustyöhön Suomessa ja 1/3 katastrofirahastoon, josta autetaan luonnononnettomuuksien ja konfliktien uhreja maailmalla – myös Ukrainassa. 

Jos haluat kohdentaa avun suoraan vastaanottokeskusten asiakkaille, voit seurata paikallisen osaston tai piirin tiedosta mahdollisista tavara- ja vaatekeräyksistä.

Yrityslahjoitukset

Jos yrityksesi haluaa tehdä Suomen Punaisen Ristin kautta lahjoituksen esimerkiksi Suomeen paenneille, olethan yhteydessä meihin yrityslahjoituksille tarkoitetun sähköpostin kautta: yritykset(at)redcross.fi

Majoitustarjoukset

Tarjouksissa vastaanottokeskusten käyttöön vuokrattavista asunnoista suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan paikalliseen Punaisen Ristin piiriin. Suomen Punainen Risti ei koordinoi yksityismajoituksia, joten majoitustarjouksia omassa kodissa emme valitettavasti voi ottaa vastaan.

Lahjoitukset

Lahjoitus on tehokas tapa auttaa Ukrainan kriisistä kärsiviä. Tee lahjoitus Suomen Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen. 

Apu vapaaehtoisena

Voit tarjota apuasi Suomeen saapuneille myös Punaisen Ristin vapaaehtoisena.

Seuraa työtämme Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseksi
Seuraa työtämme Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseksi