Infopiste: Tietoa avuntarjoajille Ukrainan kriisistä

Kuva: Ukrainian Red Cross

Infopiste kokoaa tietoa avun tarjoamisesta Ukrainan kriisissä. Voit myös jättää ilmoituksen tarjoamastasi avusta.

Ukrainan kriisi on herättänyt voimakkaan halun auttaa, minkä takia viranomaiset ja järjestöt saavat runsaasti yhteydenottoja avuntarjoajilta. Suomen Punainen Risti on perustanut Maahanmuuttoviraston pyynnöstä valtakunnallisen infopisteen avuntarjoajille, jossa kootaan tietoa tarjolla olevasta avusta. Tieto tarjotusta avusta voidaan välittää viranomaisille, kunnille ja järjestöille.

Jos haluat tarjota pientä määrää tavaraa tai vaatteita, kannattaa lahjoitus tehdä suoraan alueellasi toimivalle ryhmälle tai järjestölle.

Ensisijaisesti keräämme tietoa maahantulijoille tarkoitetusta avusta, kuten majoituksesta, lahjoituksista ja palveluista. Yksityishenkilöt, yhteisöt, järjestöt, yritykset ja muut tahot voivat jättää ilmoituksensa lomakkeella, johon pääsee tästä linkistä

Tietoa kerätään, jotta apu saadaan organisoitua tehokkaasti vakiintuneiden toimijoiden kautta. Esimerkiksi kunnat voivat pyytää tietoa tarjolla olevasta avusta.

Voit ilmoittaa tarjoamastasi avusta ja saada lisää tietoa myös puhelimitse soittamalla numeroon 020 701 2001 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min) tai sähköpostitse osoitteesta avuntarjoukset@punainenristi.fi. Infopiste vastaa kysymyksiin arkisin kello 9–16.

Alueelliset ja paikalliset toimijat päättävät, voidaanko tarjottu apu ottaa vastaan ja miten sitä voidaan hyödyntää.

Infopisteen rekisteriseloste.pdf

Kysymyksiä ja vastauksia avusta Ukrainan kriisissä
Infopiste: Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin avun tarjoamisesta
Seuraa työtämme Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseksi
Punainen Risti auttaa Ukrainassa