Yläkouluille

IFRC
Opetusmateriaalit käsitelevät niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin kysymyksiä. Kuva on Meksikosta.
Kuvaaja: IFRC

Punaisen Ristin opetusmateriaalit yläkouluille käsittelevät tärkeitä ja joskus vaiketakin aiheita mieleenpainuvin keinoin.

Opetusmateriaalien aiheet:

  • Ensiapu, terveys ja hyvinvointi
  • Globaalikasvatus
  • Sodassakin on säännöt
  • Rasismi
  • Ystävänpäivä
  • Punaisen Ristin viikko
  • Nälkäpäivä

Punaiselle Ristille on tärkeää olla mukana lisäämässä ihmisten välistä ymmärrystä sekä ystävyyttä ja rasisminvastainen työ on yksi tapa päästä lähemmäksi tätä tavoitetta. Tarjoamme opettajille ja nuorisotyöntekijöille käyttövalmista opetusmateriaalia, jossa käsitellään rasismia, moninaisuutta ja suomalaisuutta. Osa materiaaleista on myös ruotsin ja englannin kielellä.

Onko vahingonilo sittenkään se paras ilo?
Onko somessakin tunteet?
Mikä on kuuntelijan tärkein sana?

Jos ees joku tajuis?! – Myötätunto ja kaveruus koulussa on elämänläheinen oppimateriaalikokonaisuus opettajille, nuorisotyöntekijöille ja muille nuorten parissa toimiville.  

Kokonaisuus soveltuu käytettäväksi osana uuden opetussuunnitelman moni-alaisia opintoja ja on suunniteltu erityisesti yläkoululaisille. Tehtäviä voi soveltaa myös muille ikäryhmille.

Sodassakin on säännöt -oppimateriaalipaketti tutustuttaa oppilaat sodan oikeussääntöihin. Materiaalissa kerrotaan sodan vaikutuksista ja Punaisen Ristin avustustoiminnasta sota-alueilla.

Polttoainetta uuteen opetussuunnitelmaan

Educa-messuilla tammikuussa 2018 lanseerattava Riskien keskellä -sovellus ja oppiaineisto on suunnattu yläkouluille. Se on Suomessa suunniteltu, uutta opetussuunnitelmaa tukeva globaalikasvatustyökalu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Riskien keskellä tausta-aineiston löydät osoitteesta www.riskienkeskella.fi, AppStoren ja Google Playn sovelluskauppoihin Riskien keskellä ilmestyy 26.1.2018.

Tältä sivulta löydät Punaisen Ristin ensiapu- ja päihdeaineistoja.

Kampanjat