Itsestä ja toisesta huolehtimisen taidot

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Ensiavun opettelu on panostus koko koulun turvallisuuteen, jokainen meistä odottaa saavansa apua onnettomuuden sattuessa. Siksi on myös tarpeen osata auttaa muita. Ensiavun opettamisen lisäksi löydät materiaaleistamme myös seksuaalikasvatuksen tueksi sopivan Kumikoulu-materiaalin sekä tukea päihdekasvatukseen.

Ensiavun ja seksuaaliterveyden oppimateriaalit yläkouluun löydät nyt uudesta digitaalisesta oppimateriaalipalvelusta. Se on täysin ilmainen ja helppo ottaa käyttöön! Oppilaat käyttävät palvelua ilman kirjautumista, opettajille on lisäaineistoa ja mm. tehtävien vastauksia kirjautumisen takana. Löydät uuden palvelun täältä: www.sproppimateriaalit.fi

Punaisen Ristin En käytä -päihdeaineistossa korostetaan nuorten omien valintojen merkitystä ja pohditaan päihteiden haittavaikutuksia. Materiaali sisältää toimintaideat kuuteen reilun tunnin mittaiseen tapaamiseen. Se on suunnattu  yläkouluun ja toiselle asteelle. Voit käyttää materiaalin kokonaan tai vain joitakin osioita siitä. Päihdeinfokilpailu sisältää 10 päihteisiin liittyvää kysymystä. Särkyvää-esitettä on mahdollista tilata maksutta SPR:n verkkokaupasta 9-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Menetelmien toteuttamiseen voi pyytää apua myös Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoisilta. Kysy lisää Punaisen Ristin paikallisesta osastosta tai piiritoimistosta.