Riskien keskellä ja muut globaalikasvatuksen materiaalit

Päivitetty Riskien keskellä -sovellus on oiva työkalu globaalikasvatukseen.

Polttoainetta uuteen opetussuunnitelmaan

Educa-messuilla tammikuussa 2018 lanseerattava Riskien keskellä -sovellus ja oppiaineisto on suunnattu yläkouluille. Se on Suomessa suunniteltu, uutta opetussuunnitelmaa tukeva globaalikasvatustyökalu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Riskien keskellä tausta-aineiston löydät osoitteesta www.riskienkeskella.fi, AppStoren ja Google Playn sovelluskauppoihin Riskien keskellä ilmestyy 26.1.2018.

Osoitteesta www.spropettajaportaali.fi löydät 26.1.2018 alkaen opettajien palvelun, joka avautuu, kun hankit ilmaisen lisenssin sen hyödyntämiseen. Näin saat käyttöösi sovellusta varten laaditut pedagogiset ohjeet sekä oppilaiden materiaalin. Palvelu on jatkuvasti kehittyvä työkalu. Se antaa eväät sekä ainekohtaiselle opetukselle että monialaisen opintokokonaisuuden suunnitteluun.

Monialaisen opintokokonaisuuden ja ilmiöoppimisen työkalut luodaan opettajaportaaliin kuluvan kevään aikana siten, että ne ovat käytössä suunniteltaessa syyslukukauden opintoja.

Alla löydät muut globaalikasvatuksen materiaalimme oppiainekohtaisesti.

 

Aineistossa pohditaan hyvän elämän aineksia Mosambikissa ja keskustellaan siitä, mitä on hyvä elämä. Tehtäviin kuuluu kolme videota. 
LiiteKoko
PDF icon Opettajan ohje58.86 KB
PDF icon Tausta-aineisto200.51 KB
PDF icon Tehtävät24.2 KB
PDF icon Koulurasti87.7 KB
Aineistossa käsitellään tulvia Mosambikissa ja Kambodžassa sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia Mongoliassa. Kokonaisuudessa pohditaan katastrofien syitä ja seurauksia sekä niihin varautumista. 
Aineistossa käsitellään kansallisten Punaisten Ristin valossa Mosambikin siirtomaahistorian suhdetta nykyisyyteen sekä Mongolian yhteiskunnallista murrosta. Tehtävissä pohditaan syy-seuraussuhteita.
Yhteiskuntaopin aineistossa pohditaan vapaaehtoistyön merkitystä sekä yksilön mahdollisuuksia vaikuttaa hyvinvointiin omassa yhteisössään. Kokonaisuuteen kuuluu video.
Terveystiedon aineistoissa käsitellään seksuaaliterveyttä sekä puhtaan veden ja hygienian merkitystä terveydelle. Tehtävien suorittamiseen kuuluu kaksi videota.
Reseptien pohjana on käytetty samoja ruoka-aineksia, joita Punainen Risti jakaa katastrofien uhreille.
LiiteKoko
PDF icon Nälkäpäiväreseptit65.77 KB

Kampanjat