Syyria ja lähialueet

Jussi Rastas
Jussi Rastas
Jussi Rastas
Ibrahim Malla / IFRC
Pawel Krzysiek / ICRC
Sinä voit auttaa
Avun tarve Syyriassa on valtava. Lahjoitusten avulla Punainen Risti voi jatkaa avustustyötä haastavissa olosuhteissa.
 
  • Lahjoita netissä tai 
  • tilisiirtona katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73, viite: 5186.
 
Kiitos, että välität.

Noin 12 miljoonaa syyrialaista tarvitsee humanitaarista apua. Osa heistä on Syyriassa, osa naapurimaissa ja osa on paennut konfliktia Eurooppaan. Punainen Risti jatkaa työtään syyrialaisten hädän lievittämiseksi.

Humanitaarinen tilanne Syyriassa on erittäin vaikea. Vuonna 2011 alkanut konflikti jatkuu edelleen ja humanitaarisen avun tarve kasvaa.

Sota on tuhonnut erityisesti kaupunkialueita, niiden peruspalveluja ja infrastruktuuria. Humanitaarista apua tarvitsee noin 12 miljoonaa ihmistä. Puolet maan terveyskeskuksista ja sairaaloista toimii vain osittain. Yli kahdella miljoonalla lapsella ei ole mahdollisuutta käydä koulua. 

Miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja paenneet maan sisällä kahdeksan vuotta jatkuneen konfliktin aikana. Heillä on pulaa perustarpeista kuten ruoasta, vedestä, suojasta, riittävästä sanitaatiosta sekä terveyspalveluista. 

Naapurimaihin Jordaniaan, Libanoniin, Turkkiin ja Irakiin lähteneitä pakolaisia on yli viisi miljoonaa. Osa on paennut Eurooppaan ja Kanadaan aloittaakseen uuden elämän, kun pääsy kotiin näyttää mahdottomalta. Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun vapaaehtoiset auttavat pakolaisia kaikissa näissä maissa sekä pakomatkan eri vaiheissa.

Hätäapua Suomesta Syyriaan

Avun perille saaminen Syyriassa on haastavaa turvallisuustilanteen vuoksi. Konfliktin alkamisen jälkeen maassa on kuollut useita kymmeniä Syyrian Punaisen Puolikuun vapaaehtoisia ja tyontekijöitä. Tästä huolimatta Syyrian Punaisella Puolikuulla on lähes 9 000 tyontekijää ja vapaaehtoista.

Konfliktin uhreille on jaettu avustustarvikkeita, kuten huopia, makuualustoja, pressuja, ruokapaketteja, lääkintä-, hygienia- ja keittiötarvikkeita. Punainen Risti tukee viranomaisia muun muassa tarjoamalla perusterveydenhuoltoa, ylläpitämällä ambulanssipalveluita, jakamalla lääkkeitä ja tukemalla klinikoita.

Syyrian Punaisen Puolikuun vapaaehtoiset ovat avainasemassa humanitaarisen avun perille saamisessa. He avustavat joka kuukausi lähes viittä miljoonaa ihmistä ja jakavat yli puolet YK:n avustustarvikkeista.

Suomen Punainen Risti tukee Syyrian Punaisen Puolikuun sekä kansainvälisen Punaisen Ristin miinoihin liittyvää koulutus- ja kuntoutustoimintaa, fysioterapiaa sekä terveystyötä ja Syyrian Punaisen Ristin toimintavalmiuden vahvistamista.

Syyriassa tarvitaan apua vielä hyvin pitkään.

Tue työtämme.

Suomen Punaisen Ristin apu Syyriaan

2019: hätäapuoperaatio (UM, EU, SPR)

2018: hätäapuoperaatio (UM, EU, SPR)

2017: hätäapuoperaatio (UM, EU, SPR)

2016: hätäapuoperaatio (UM, EU, SPR)

2015: hätäapuoperaatio (UM, EU, SPR)

2014: hätäapuoperaatio (UM, EU, SPR)

2013: hätäapuoperaatio (UM, EU, SPR)

2012: hätäapuoperaatio (UM, SPR)