Irakin apua tarvitsevat

< Vaihda lahjoituskohdetta
Stephen Ryan / IFRC

Kymmeniä tuhansia ihmisiä on haavoittunut taisteluissa Mosulissa. Alueen sairaalat eivät pysty hoitamaan haavoittuneita riittävän tehokkaasti. Punainen Risti lähettää sairaaloihin henkilökuntaa ja lääkinnällisiä tarvikkeita. Tarvitsemme sinun apuasi voidaksemme viedä avun perille!

Turvallisuustilanne Irakissa on alkuvuoden aikana heikentynyt selvästi ja jopa kymmenen miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua.
Taistelut miljoonakaupunki Mosulissa alkoivat lokakuussa ja niissä on haavoittunut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Alueen sairaaloissa hoidetaan Mosulin taisteluissa haavoittuneita, joista noin puolet on siviilejä.
 
"Mosulin lähistöllä sijaitsevat sairaalat eivät enää pysty hoitamaan kaikkia taisteluissa haavoittuneita riittävän tehokkaasti. Hoitokapasiteetti on loppumassa ja potilaiden luokittelu ja kuljetus takkuilee. Sairaaloissa on pulaa perustarvikkeista ja lääkkeistä”, kertoo kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Andreas von Weissenberg Suomen Punaisesta Rististä.

Punainen Risti lähettää Mosulin lähellä toimiviin sairaaloihin sairaanhoitajia, lääkäreitä ja lääkinnällisiä tarvikkeita. Näin sairaalat voivat avata uuden leikkaussalin ja hoitaa potilaita lähempänä taistelualuetta. 

 
Tarvitsemme sinun apuasi voidaksemme auttaa taisteluissa haavoittuneita Irakissa!

Tilitiedot

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla katastrofirahaston tilille FI06 2219 1800 0680 00. Saaja: Punainen Risti. Viite 5377.
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Kuukausilahjoittajana takaat avun jatkuvuuden. Säännöllisten lahjoitusten ansiosta avustustarvikkeet ja -työntekijät ovat valmiina heti, kun jotain sattuu Suomessa tai maailmalla.