Taistelut aiheuttavat inhimillistä hätää

Kuva: Johannes Chinchilla / IFRC

Noin 900 000 ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia.

Tuhansien muiden lasten tavoin Sultan, 5, joutui pakenemaan väkivaltaisuuksia Tigrayn alueelta. Hän käveli äitinsä Aishan ja kahden sisaruksensa kanssa yhteensä 17 päivän ajan ennen kuin he saapuivat Abalan kaupunkiin Afarissa, lähelle Tigrayn rajaa.

Sultanin isä on ollut kadoksissa siitä asti, kun perhe pakeni kotikaupungistaan. Aisha ei usko, että he pääsevät palaamaan kotiin lähiaikoina.

Apua kolmen maan alueella

Taistelut Tigrayn alueella Etiopiassa ovat aiheuttaneet laajan humanitaarisen kriisin, jonka vaikutukset heijastuvat naapurimaihin. Punainen Risti auttaa Etiopian lisäksi Sudanissa ja Djiboutissa.

Suuri osa paenneista on naisia ja lapsia.

Paikallisten viranomaisten mukaan noin 900 000 ihmistä on paennut Tigrayn väkivaltaisuuksia ja lähes 60 000 ihmistä on hakenut turvaa Sudanista. Suuri osa paenneista on naisia ja lapsia.

Yli 21 miljoonaa etiopialaista tarvitsee hätäapua

Ihmisillä on pulaa ruuasta ja perustarvikkeista, kuten vedestä ja terveydenhuollosta. Tuhannet ovat menettäneet yhteyden läheisiinsä.

YK:n hätäaputoimisto OCHA arvioi 21,3 miljoonan etiopialaisen tarvitsevan hätäapua tänä vuonna.

Ihmisillä on pulaa ruuasta ja perustarvikkeista.

Väkivaltaisuuksien lisäksi Etiopiaa ovat koetelleet kuivuudesta johtuva ruoan puute, viljelyksiä tuhoavat heinäsirkkaparvet ja korona.

Yhteistyötä yli 30 vuotta

Laaja paikallisten vapaaehtoisten joukko jatkaa avustustyötään Tigrayssa, vaikka kriisi koskettaa myös heitä.

Etiopian Punainen Risti ja Suomen Punainen Risti ovat tehneet yhteistyötä jo yli 30 vuotta.

- Olemme tukeneet Etiopian Punaista Ristiä Tigrayn alueelta paenneiden ihmisten auttamisessa. Ulkoministeriön myöntämällä 120 000 euron tuella ihmiset ovat saaneet ruokaa ja perustarvikkeita, kertoo Suomen Punaisen Ristin Etiopian maaedustaja Masud Hossain.

Suomen Punainen Risti tukee avustustyötä ulkoministeriön ja lahjoittajien rahoituksella.

Nuorten turvatalot tarjoavat apua vuorokauden ympäri
Korona on lisännyt avun tarvetta