18.08.2023

Valmiina auttamaan Suomessa

Suomessa Punainen Risti auttaa heikoimmassa asemassa olevia poikkeusoloissa ja äkillisissä onnettomuustilanteissa

Nälkäpäivänä kerätyt lahjoitukset mahdollistavat sen, että koulutetut vapaaehtoiset ovat aina valmiina auttamaan. Lähellä sinua ja kaikkialla Suomessa.

Monipuolista auttamista

Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä monin eri tavoin. Vapaaehtoiset ovat auttaneet Ukrainasta konfiktia paenneita ja ottaneet heitä vastaan satamassa, lento- ja juna-asemilla. Vapaaehtoiset ovat myös valmistelleet asuntoja ja tarjonneet tukea poliisilasemilla, kun Suomeen saapuneet ovat tuleet rekisteröitymään ja hakemaan tilapäistä suojelua.

Koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset ovat puolestaan lievittäneet onnettomuuden ja tulipalon kokeneiden ahdistusta.

Punaisella Ristillä on erityinen rooli kriisitilanteisiin varautumisessa. Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla pystymme ylläpitämään valmiuttamme toimia poikkeuksellisissa ja yllättävissäkin kriiseissä.

Tulipalo voi viedä kaiken

Äkillisistä onnettomuustilanteista tyypillisin on tulipalo. Tulipalon sattuessa kotinsa menettänyt perhe saattaa jäädä hetkellisesti täysin tyhjän päälle. Palaneeseen kotiin on voinut jäädä kaikki luottokorteista silmälaseihin ja ulkovaatteisiin.

Nälkäpäivänä kerättyjen lahjoitusten avulla Punainen Risti pystyy tarjoamaan hätäapua tulipalon uhreille. Tilanteesta riippuen apu voi sisältää esimerkiksi hätämajoituksen, vaatteita ja hygieniatarvikkeita sekä henkistä tukea.

Kaikkea sitä mitä tarvitaan, jotta ihminen pääsee shokin jälkeen takaisin jaloilleen ja selvittämään asioita. Auttajina toimivat paikallisen Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset.

Vuonna 2021 Punaisen Ristin vapaaehtoisten apua sai kotimaan äkillisissä onnettomuustilanteissa yhteensä 530 henkilöä, joista tulipaloissa autettujen osuus oli 451 henkilöä.

Tehokasta auttamista

Ihmisten hätää saadaan lievitettyä tehokkaasti lahjoituksilla. Näin Nälkäpäivänä kerätyt varat auttavat Suomessa:

  • 50 € henkisen tuen koulutus vapaaehtoiselle
  • 180 € vaatteet tulipalon uhrille

Sinä voit auttaa

Osallistumalla Nälkäpäivään varmistat, että Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat valmiina auttamaan. Tule kerääjäksi tai lahjoita.

YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punainen Risti auttaa kotimaassa katastrofi- ja onnettomuustilanteissa, kuten korona-epidemian aikana. Video: Suomen Punainen Risti
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Punainen Risti auttaa kotinsa tulipalossa menettäneitä ihmisiä. Video: Suomen Punainen Risti