Löydä yrityksellesi oma tapa auttaa

Laura Kotila
Genworth Financialin työntekijät osallistuivat lipaskeräykseen työpäivän aikana.
Kuvaaja: Laura Kotila

Yhteistyökumppanimme - Mukana auttamassa -sivu

Mukana auttamassa on nettisivu, jonne on koottu Punaisen Ristin yrityskumppanit. Käy katsomassa, mitkä yritykset ovat mukana avun ketjussa ja millaisia hankkeita ne tukevat.

Turvapaikanhakijoiden auttaminen

Yritys voi auttaa turvapaikanhakijoiden tukalaa tilannetta monella tavalla. Lue lisää ja tule mukaan avun ketjuun.

Lahjoitukset

Rahalahjoitus

Yrityksen rahalahjoitus Punaiselle Ristille on hyvä keino osoittaa yhteiskuntavastuuta. Voit tukea lahjoituksellasi katastrofirahastoa, kotimaan toimintaa tai jotakin juuri sinun yrityksesi toimintaan sopivaa Punaisen Ristin avustusprojektia.

Lahjoita katastrofirahastoon:
Nordea 221918-68000  FI06 2219 1800 0680 00  NDEAFIHH. Merkitse viestikenttään yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite sekä halutessasi lahjoituksen kohde.

Merkitse viestikenttään yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite sekä halutessanne lahjoituksen kohde. - See more at: https://www.punainenristi.fi/yrityksille/tee-yrityslahjoitus#sthash.WdKg...

Lahjoita kotimaan toimintaan:
Nordea 157230-372730  FI29 1572 3000 3727 30  NDEAFIHH. Merkitse viestikenttään yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite sekä halutessasi lahjoituksen kohde.

Bonuslahjoitus

Onko yritykselläsi järjestelmä, jossa asiakkaat saavat ostoistaan bonuspisteitä? Anna heille mahdollisuus lahjoittaa pisteensä Punaiselle Ristille. Yritykselle tämä on helppo tapa auttaa ja asiakkaat kokevat saavansa lisäarvoa, kun voivat tehdä bonuksillaan hyvää.

Kumppaneitamme: Finnair, tiedonkeruuyritys Norstat, hotellimajoituspalvelu Hotelzon ja Suomen Ostohyvitys Oy

Tuoteyhteistyö

Tuoteyhteistyö on tyypillisimmillään kampanja, jossa jonkin tuotteen hinnasta lahjoitetaan osa Punaiselle Ristille. Tällöin tuotteessa ja sen markkinoinnissa voidaan käyttä Punaisen Ristin rojaltilogoa.

Kumppaneitamme: Paletti Oy, Ifolor Oy, Suomen Apteekkariliitto, Fazer Leipomot

Pro Bono -työ

Osaamisenne ja aikanne ovat meille arvokkaita kaikissa muodoissaan. Apunne voi olla yrityksenne erityisosaamista tai johonkin Punaisen Ristin projektiin liittyvää urakkatyötä. Tarjolla on myös erilaisia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia esim. Nuorten turvataloissa.

Kumppaneitamme: Accenture Oy, UPS

Avustustuotteiden lahjoitus

Onko yrityksellänne mahdollisuus tarjota meille tavaraa, josta voisi olla hyötyä avustustarvikkeina? Jos haluatte lahjoittaa avustustuotteita Punaiselle Ristille, otathan yhteyttä Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen.

Jotta kuljetus- ja käsittelykustannukset pysyisivät mahdollisimman pieninä, pystymme ottamaan vastaan pääsääntöisesti vain suuria avustustuotelahjoituksia.

Kumppaneitamme: Pilkkoset Oy, Crocs Nordic, Makia Clothing Oy, Posti, Estrella Oy, FIM

Vaate- ja tavarakeräys

Yrityksenne voi järjestää vaate- tai tavarakeräyksen ja toimittaa kerätyt tavarat myytäväksi Punaisen Ristin Kontti-tavarataloihin. Tiedustelkaa etukäteen tavarataloista, mitä he juuri nyt tarvitsevat ja mitä eivät. Sopikaa etukäteen myös muista käytännön järjestelyistä.

Myös monet Punaisen Ristin piiritoimistot ottavat vastaan puhtaita ja hyväkuntoisia vaatteita ja toimittavat ne Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen, josta ne lähetetään vaateapua tarvitseville. Kriisialueilla kaivataan varsinkin hyväkuntoisia arkivaatteita.

Kumppaneitamme: Nanso Oy, Petrifun Oy

Kampanjat

Ketjureaktio-pyöräilykampanja

Osallistumalla Ketjureaktioon yritys voi edistää työntekijöidensä hyvinvointia ja samalla kerätä varoja Punaiselle Ristille. Ketjureaktio on pyöräilykampanja, joka toteutetaan kesällä yhteistyössä työmatkapyöräilyyn kannustavan Kilometrikisan kanssa. Kampanjaan osallistuvat yritykset sitoutuvat lahjoittamaan euron jokaisesta työntekijöidensä polkemasta 25 kilometristä Punaiselle Ristille. Varoilla tuetaan kehitysmaissa tehtävää terveystyötä.

Kumppaneitamme: Fazer, Accenture, Poljin ry

Pyöristä Punaiselle Ristille

Pyöristä Punaiselle Ristille -kampanjassa kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Kampanjassa esimerkiksi vaateliike tai ravintola tarjoaa asiakkailleen maksun yhteydessä mahdollisuuden pyöristää loppusummaa ylöspäin. Erotus tilitetään katastrofirahastoon. Kampanja on helppo toteuttaa ja sen voi ottaa käyttöön yksittäisten katastrofien sattuessa tai toteuttaa vuosittain toistuvana keräyksenä esimerkiksi joulun alla.

Kumppaneitamme: Lindex Oy, Indiska Oy

Keräykset

Nälkäpäivä-keräys

Kerätkää varoja Punaiselle Ristille osallistumalla syyskuiseen Nälkäpäivä-keräykseen.

Yritys voi perustaa nettiin oman keräyslippaan ja kerätä sinne lahjoituksia työntekijöiltä, asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta. Lippaaseen lahjoitetaan kätevästi ja turvallisesti verkkopankissa tai luottokortilla. Lippaan perustaja ja lahjoittajat voivat seurata lippaan täyttymistä reaaliaikaisesti. Ohjeet lippaan perustamiseen ja virtuaaliseen lahjoittamiseen löytyvät Nälkäpäivän kampanjasivuilta. Yritysten Nälkäpäivä-materiaalit löydät myös tämän sivun alalaidan materiaalipaketista.

Työntekijät voivat lisäksi jalkautua kaduille keräämään muutamaksi tunniksi. Keräysvälineet tilataan ottamalla yhteyttä Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistosta voi lisäksi tilata keräyslippaan omaan toimipisteeseen sekä Nälkäpäivä-julisteita ja Kiitos-tarroja.

Hyvä Joulumieli -keräys

Keräys auttaa kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä. Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto toteuttavat keräyksen yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Hyvä Joulumieli -keräykseen lahjoittaneet yritykset voivat saada näkyvyyttä tv:n ja verkkobannereiden muodossa ja samalla välittää hyvää joulumieltä myös henkilöstölle ja sidosryhmille.

Yritysjäsenyys

Punaisen Ristin yrityskannatusjäsenyys on hyvä tapa osoittaa, että yrityksenne välittää. Kannatusjäsenenä yrityksenne osallistuu Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan tukemiseen. Yrityskannatusjäseneksi pääsee maksamalla 300 euron vuosittaisen jäsenmaksun.

Kannatusjäsenenä yritys saa jäsenetuja – esimerkiksi alennusta Punaisen Ristin ensiaputuotteista ja joulukorteista. Yrityskannatusjäsenille lähetetään myös Punaisen Ristin jäsenlehti Avun maailma neljästi vuodessa. Lisätietoa yrityskannatusjäsenyydestä ja piirikohtaisista jäseneduista saa lähimmästä Punaisen Ristin piiritoimistosta.

Ota rohkeasti yhteyttä, mietitään yhdessä yrityksellesi tapa auttaa!