Suomen Punaisen Ristin hätäensiavun kouluttajakoulutus (HEK)

Punainen Risti Ensiapu
Kuvaaja: Punainen Risti Ensiapu

Suomen Punaisen Ristin (SPR) hätäensiavun kouluttajakoulutus (HEK) on terveydenhuollon ammattihenkilöille suunnattua ammatillista lisäkoulutusta.

Suomen Punaisen Ristin hätäensiavun kouluttajakoulutus (HEK)

Suomen Punaisen Ristin (SPR) hätäensiavun kouluttajakoulutus (HEK) on terveydenhuollon ammattihenkilöille suunnattua ammatillista lisäkoulutusta. Koulutus antaa valmiudet hätäensiavun kouluttamiseen ja käyttöoikeuden Suomen Punaisen Ristin hätäensiapuohjelmiin ja – materiaaliin ensiapukursseillaja peruselvytys kursseilla (PPE-D). Kurssin verkko- ja lähijaksot hyväksytysti suorittanut osallistuja saa Suomen Punaisen Ristin hätäensiapukouluttaja -oikeuden kolmeksi (3) vuodeksi.

HEK-koulutukseen hakeutumisen edellytykset:

  • Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään lääkärin, sairaan- tai terveydenhoitajan, lähihoitajan (suuntautuminen ensihoitoon), lääkintävahtimestari-sairaankuljettajan, palomies-sairaankuljettajan tai pelastajan ammattitutkintoa.
  • Henkilöllä tulee olla lisäksi vähintään kaksi (2) vuotta työkokemusta ensihoidosta (työ- ja tutkintotodistukset liitetään hakemukseen) lääkäriä ja sairaan- tai terveydenhoitajaa lukuun ottamatta.
  • Voimassaoleva Valviran todistus nimikesuojauksesta (lähihoitaja). Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja toimittaa vastaavan todistuksen kuin lähihoitajakin (TEO tai lääkintöhallitus).

HEK -pätevyyden säilymiseksi kouluttaja osallistuu kolmen vuoden välein Punainen Risti Ensiavun järjestämään ensiavun kouluttajien täydennyskoulutukseen, antaa hyväksytyn näytön ensiaputaidoistaan ja noudattaa SPR:n hyväksymiä ensiavun koulutusohjeita.

Ainoastaan voimassaolevan ETK / HEK -oikeuden omaavalla kouluttajalla on oikeus myöntää ja allekirjoittaa SPR:n ensiaputodistuksia itse pitämältään ensiapukurssilta.

Koulutuksen toteutus on samanlainen molemmille ryhmille siten, että ETK -kouluttajakoulutus on 15 opintopistettä ja HEK –kouluttajakoulutus on 14 opintopistettä.

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, ja se koostuu neljästä jaksosta, joissa vuorottelevat verkko- ja lähijaksot seuraavasti:

Ensimmäinen jakso on verkko-oppimista
Koulutus alkaa verkkojaksolla, jonka aikana suoritetaan yksilö- ja ryhmätehtävät verkko-oppimisalustalla. Yksityiskohtaiset ohjeet tulevat kutsukirjeen mukana.

Toinen jakso on lähiopetusta
Koulutuksen toinen jakso koostuu neljästä lähipäivästä, joiden aikana kerrataan ensiaputaitoja ja saadaan valmiudet ensiavun kouluttamiseen osallistujan koulutusohjelman mukaan.

Kolmas jakso on verkko-oppimista
Näissä verkko-opinnoissa keskitytään suunnittelemaan ja toteuttamaan opetusnäyte. Opetusnäytteet annetaan Punainen Risti Ensiavun ensiapukursseilla. Kouluttajakokelas saa arvokasta kokemusta opettamisesta ja ohjausta sekä vertaispalautetta kokeneemmalta kouluttajalta.

Neljäs jakso on lähiopetusta
Koulutuksen viimeinen osa on kaksipäiväinen lähiopetus, jolloin mm. tutustutaan tulevaisuuden opetusmenetelmiin.

KOULUTUKSEN HINTA

Koulutuksen hinta on 2930 € (sis. alv. 24 %) sisältäen koulutuksen, lounaan ja kahvit

Osallistuessasi täydennyskoulutukseen yksityishenkilönä, voit maksaa kurssin verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli maksajana on yritys tai yhteisö, anna laskutustiedot valitsemalla verkko- tai paperilasku.

Peruutusehdot:

Kurssimaksu sisältää ilmoittautumis/varausmaksua 124,00 € (sis.alv. 24 %), joka veloitetaan kurssilaisen peruessa kurssin. 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Peruutus sairaustapauksissa:

Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi koulutukseen, saat 100 % kurssimaksusta takaisin esittämällä sairaslomatodistuksen viikon (7 vrk) kuluessa kurssista.

Lisätietoja ETK-peruskoulutuksesta

Sähköpostitse [email protected] tai [email protected]

 

ILMOITTAUTUMINEN KOULUTUKSEEN

HEK- peruskurssi nro 14, 25.2 - 17.5.2019

Peruskurssin verkkojaksot ovat 25.2-24.3. ja 29.3-15.5.2019, lähijaksot  ovat 25-28.3. ja 16-17.5.2019.

https://www.lyyti.in/HEK-peruskurssi_14

HEK-peruskurssi nro 15, 18.3 - 7.6.2019

Peruskurssin verkkojaksot ovat 18.3-14.4. ja 19.4-5.6.2019, lähijaksot  ovat 15.4-18.4. ja 6.6-7.6.2019.

https://www.lyyti.in/HEK-peruskurssi_15

 

- See more at: https://www.punainenristi.fi/opi-ensiapua/kouluttajille/ensiavun-ja-terveystiedon-kouluttajan-peruskoulutus