Pohjois-Korea

Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Suomen Punaisen Ristin ja EU:n tuella kyläläiset rakentavat turvavallia, joka estää vettä nousemasta ja pilaamasta viljelymaita.
Kuvaaja: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Sijainti:
Pjongjang

Toistuvat tulvat ja kuivuudet pahentavat lähes 25 miljoonaisen kansan ruokaturva- ja terveystilannetta. Suomen Punainen Risti on harvoja suomalaisia järjestöjä, jotka tekevät Pohjois-Koreassa pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä.

Poikkeuksellisissa poliittisissa oloissa avun saaminen perille on vaikeaa. Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälinen liitto on yksi niistä harvoista humanitaarisista järjestöistä, joiden sallitaan toimia maassa ja Pohjois-Korean Punainen Risti on toiminut maassa jo 70 vuotta.

Pohjois-Koreassa on laaja perusterveydenhuollon klinikoiden verkosto, mutta suurin osa klinikoista on heikosti varusteltuja.

Suomen Punainen Risti on tukenut Liiton Pohjois-Korean Punaisen Ristin terveysohjelmaa vuodesta 2003 alkaen mm. toimittamalla lääkkeitä ja sairaalatarvikkeita. Vuodesta 2010 Suomen Punainen Risti tuki ulkoasiainministeriön rahoituksella yhteisöperustaista ja ennaltaehkäisevää terveystyötä jossa ensiapuvapaaehtoisilla oli keskeinen rooli.

Työtä tehdään myös tulvien haittojen ehkäisyssä, valmiussuunnitelmissa ja hätäavun jakelussa. Vuonna 2016 Suomen Punainen Risti aloitti katastrofivalmiushankkeen Euroopan Unionin (ECHO) tuella. Samana vuonna avustettiin tulvaoperaatiossa.

Tavoitteena on parantaa Pohjois-Korean Punaisen Ristin katastrofivalmiutta ja vähentää katastrofien vaikutusta ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin mm. suojaamalla koteja ja viljelyksiä.

Suomen Punaisen Ristin apu Pohjois-Koreaan

2019: Terveysohjelma (SPR)
         
Ruokaturvaohjelma (EU)

2018: Terveysohjelma (SPR)

2017: Katastrofivalmiusohjelma (UM ja EU)

2016: Tulvaoperaatio
Katastrofivalmiusohjelma (ECHO)

2015: Terveysohjelma (UM)

2014: Terveysohjelma (UM)

2013: Terveysohjelma (UM)

2012: Terveysohjelma (UM)

2011: Terveysohjelma (UM ja EU)

2010: Terveysohjelma (UM ja EU)

2009: Terveys- ja katastrofivalmiusohjelma (UM)

2008: -

2007: Terveys- ja katastrofivalmiusohjelma (UM)

2006: Kansainvälisen Punaisen Ristin avustusohjelma (UM)