Ystävänpäivänä otetaan kaikki huomioon

Ystävänpäivä on 14.2. vietettävä juhlapäivä. Ystävänpäivänä muistetaan läheisiä, mutta Punainen Risti kannustaa ajattelemaan myös heitä, jotka ovat yksin.

Kuka tahansa voi olla yksinäinen…

Mutta onneksi kuka tahansa voi olla myös ystävä.

Suomessa jopa viidennes ihmisistä tuntee itsensä yksinäiseksi, ainakin toisinaan. Yksinäisyys voi tuntua näkymättömyydeltä, tyhjyydeltä tai siltä, ettei kuulu mihinkään. Se voi ilmetä myös fyysisenä kipuna. Vähentämällä yksinäisyyttä vaikutat omaan yhteisöösi. Mukavat hetket ja parempi mieli tarttuvat: ne tekevät hyvää paitsi sinulle myös koko yhteiskunnalle.

Tule lievittämään yksinäisyyttä

Punainen Risti lievittää yksinäisyyttä välittämällä ystäviä seuraa kaipaaville. Ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla esimerkiksi kahvitellen tai ulkoillen. Vapaaehtoiseksi ystäväksi ovat tervetulleita kaikki halukkaat. Punainen Risti järjestää ystäväkursseja, joissa käydään läpi, mitä vapaaehtoisuus tarkoittaa. 

Ystävänpäivänä vapaaehtoiset järjestävät eri puolilla Suomea Iloa ystävyydestä -tapahtumia. Tapahtumissa voi tutustua paikallisen Punaisen Ristin osastoon ja halutessaan ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Tapahtumiin voi tulla myös silloin, jos haluaisi saada ystävän Punaisen Ristin kautta. Ystävänpäivä on tarkoitettu kaikille!

Ystäväkurssit ja ystävänpäivän tapahtumat löytyvät verkosta tapahtumakalenteristamme.

Haluatko tukea ystävätoimintaa lahjoittamalla 

 
 
lähettämällä tekstiviestin SPRLAHJA numeroon 16499 (15 €),
 
soittamalla numeroon 0600 155 90 (10.01 €/puh + pvm) tai
 
suoraan tilille FI29 1572 3000 3727 30, kirjoita viestiksi "ystävätoiminta".
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Lahjoitusten ansiosta Punaisen Ristin vapaaehtoisilla on valmius auttaa Suomessa vuoden jokaisena päivänä.
 
 

Lue lisää ystävätoiminnasta täältä.