30.5.2018
17:30 - 20:30
SPR:n yksintulleiden tukihanke ja Kalliolan Setlementin Mentoriverkosto-hanke järjestävät yhteistyössä tukikummi ja mentorikoulutuksen.
Sijainti:
Asemakatu 2, 24100, Salo
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Hinta: 
maksuton
Järjestäjä: 
Varsinais-Suomen piiri, yksintulleiden tukihanke ja Kalliolan Setlementti ry., mentoriverkosto-hanke

Tukikummi on nuoren aikuinen ystävä – turvallinen ja luotettava aikuinen, joka voi olla apuna arjen kysymyksissä, oppaana suomalaisessa kulttuurissa ja jakamassa niin iloisia kuin surullisiakin hetkiä, joita nuori elämässään kohtaa. Tukikummi tapaa nuorta 1-4 kertaa kuukaudessa vuoden ajan.

Mentori on nuoren normaalin elinpiirin ulkopuolinen henkilö, jolla on oman elämänkokemuksen tuomaa oppia aikuistumiseen, opiskeluun ja työelämään liittyvissä asioissa. Mentoroinnin tavoitteena on tukea nuorten opiskelu- ja urakehitystä. Mentoreiksi valitaan aikuisia, jotka ovat joko Suomessa syntyneitä tai oman kotoutumisprosessin läpikäyneitä ja jo hyvin kotoutuneita. Mentori tapaa nuorta 1-2 kertaa kuukaudessa vuoden ajan tai sovitusti pidemmän tai lyhyemmän ajan.

Tukinuoret ovat Suomesta turvapaikan saaneita nuoria, jotka ovat tulleet maahan alaikäisenä yksin ilman perheitään. Nuoret ovat ammatillisen tuen piirissä, mutta he tarvitsevat arkista tukea, verkostoja, ystäviä ja kontakteja kotoutuakseen Suomeen. Koulutukseen osallistuminen ei vielä sido mukaan toimintaan.

Koulutuksessa perehdytään tukikummiuteen ja mentori-toimintaan toimintamalleina, monikulttuuriseen toimintaympäristöön, kulttuurisensitiivisyyteen ja nuoriin kohderyhmänä. Lisäksi tutustutaan lyhyesti Punaisen Ristin ja Setlementin hankkeisiin, joiden puitteissa koulutus järjestetään. Koulutuksen jälkeen vapaaehtoisella on valmius ryhtyä toimimaan näissä vapaaehtoistehtävissä.

Koulutuksen jälkeen vapaaehtoistoimija voi valita, millaisessa roolissa haluaa tukihenkilönä tai mentorina toimia. Koulutus järjestetään 30.5. klo 17.30-20.30 Salon Klubitalolla.

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/tukikummi-mentori-koulutus_salo_kevat_18

Yhteistyössä Kalliolan setlementti ry:n Salon mentoriverkosto -hanke ja Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin Yksintulleiden tuki -hanke.

Kampanjat