Maailman ilmiöt haltuun!

Tilaa koulujen uutiskirje!
  • Koulujen uutiskirje ilmestyy kahden viikon välein.
  • Uutiskirjeessä saat tuoreet tiedot uusista opettajien käyttöön tehdyistä opetusmateriaaleista, tapahtumakokonaisuuksista ja ajankohtaisista puheenaiheista eri kouluasteille.
  • Kyllä, tilaan uutiskirjeen!

 

Punaisen Ristin globaalikasvatusmateriaalilla pyritään lisäämään ymmärrystä maailmanlaajuisista ilmiöistä ja hahmottamaan yksilön omaa kytköstä ja vaikuttamismahdollisuuksia suhteessa ilmiöihin.

Pohdituttaako oppilaita ilmastonmuutos tulvineen ja maanjäristyksineen? Hämmentävätkö humanitaariset kriisit ja konfliktit? Mistä johtuu pakolaisuus?

Punaisen Ristin globaalikasvatusmateriaalit vastaavat valtakunnallisten opetussuunnitelmien perusteiden laaja-alaisen oppimisen tarpeisiin. Globaalikasvatus tuo maailman ilmiöitä luokkahuoneisiin ja oppilaiden käsiteltäväksi. Tavoitteena on tarjota tietoa mielenkiintoisessa ja selkeässä muodossa, aktivoida oppilaat tiedon äärellä ja kannustaa oman maailmankuvan laajentemiseen. Samalla erilaisten ilmiöiden syys-seuraussuhteet kirkastuvat. Tärkeä oivallus on myös oman toiminnan ja vaikuttamisen paikkojen tunnistaminen, aktiiviseen maailmankansalaisuuteen kasvaminen. Maailman 12:ta riskiä valottaa oppimateriaalimme Riskien keskellä.

Riskien keskellä ja useimmat muut oppimateriaalimme löydät nyt uudesta digitaalisesta palvelusta! Löydät sen täältä: www.sproppimateriaalit.fi