Hiv-neuvonta

Tietoa ja tukea seksuaaliterveyden edistämiseen

Punainen Risti seksuaaliterveysohjelman tavoitteena on edistää väestön seksuaaliterveyttä ja ehkäistä hiv-tartuntojen leviämistä. Ehkäisevän työn lisäksi Punaisen Ristin kautta on mahdollista saada henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta oman seksuaaliterveyden edistämiseen liittyviin kysymyksiin tai hakeutua hiv-testiin. 

Pluspisteet

Pluspisteissä on mahdollisuus:

  • keskustella hiv-tartuntaan, seksiteitse tarttuviin tauteihin ja turvaseksiin liittyvistä asioista

  • käydä nimettömästi ja maksutta hiv-testissä

  • saada henkilökohtainen tukihenkilö

Pluspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta. Pluspisteiden yhteystiedot

Tiedotus ja seksuaaliterveysvalistus

Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset tekevät valistustyötä oppilaitoksissa sekä erilaisissa tapahtumissa, messuilla, festareilla  ja kampanjoissa.

Suomen Punainen Risti osallistuu nuorten seksuaaliterveyttä edistävään Kesäkumi-kampanjaan. Kesäkumi-kampanjaan voit tutustua myös kampanjan omilla Facebook-sivuilla.

Punainen Risti on aktiivisesti mukana Maailman Aids-päivän kampanjassa. Osallistumalla kampanjaan vaikutamme väestön tietoisuuden lisäämisen hiv-tartunnan leviämisen ja tartunnan saaneiden syrjinnän ehkäisemiseksi.

Seksuaaliterveys kuuluu lisäksi Punaisen Ristin ensiavun ja terveystiedon koulutusohjelmaan. Myös näkyvät teemakampanjat kuuluvat Punaisen Ristin hiv- ja seksuaaliterveystyön ohjelmaan.

Valtakunnallinen hiv-neuvontapuhelin

Valtakunnallinen hiv-neuvontapuhelin on lopettanut toimintansa. Puhelimessa ovat päivystäneet koulutetut vapaaehtoiset 30 vuoden ajan, jotka ovat tehneet hienoa työtä hiv-tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi neuvoen ja tukien tartuntaa pelkääviä. Punainen Risti haluaa kiittää lämpimästi kaikkia vapaaehtoisiaan heidän tekemästään arvokkaasta työstä.
 
Punaisen Ristin terveysohjelmien yhteisessä chat-toiminnassa tarjotaan tukea ja neuvontaa myös hiv-tartunnasta huolestuneille. Hiv-tartuntojen sekä siihen liittyvän leimaantumisen ja syrjinnän vastainen työ on osa muuta Punaisen Ristin terveyden edistämistyötä.
 
 
Jussi Tuokkola

Miten hiv tarttuu ja miten ei? Mitkä ovat tartunnan oireet? Miten pääsee testiin? Mistä saa neuvoja ja apua?

Kampanjat