Hiv-neuvonta

Tietoa ja tukea seksuaaliterveyden edistämiseen

Punainen Risti seksuaaliterveysohjelman tavoitteena on edistää väestön seksuaaliterveyttä ja ehkäistä hiv-tartuntojen leviämistä. Ehkäisevän työn lisäksi Punaisen Ristin kautta on mahdollista saada henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta oman seksuaaliterveyden edistämiseen liittyviin kysymyksiin tai hakeutua hiv-testiin. 

Pluspisteet

Pluspisteissä on mahdollisuus:

  • keskustella hiv-tartuntaan, seksiteitse tarttuviin tauteihin ja turvaseksiin liittyvistä asioista

  • käydä nimettömästi ja maksutta hiv-testissä

  • saada henkilökohtainen tukihenkilö

Pluspisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta. Pluspisteiden yhteystiedot

Tiedotus ja seksuaaliterveyskasvatus

Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset tekevät valistustyötä oppilaitoksissa sekä erilaisissa tapahtumissa, messuilla, festareilla  ja kampanjoissa.

Suomen Punainen Risti osallistuu nuorten seksuaaliterveyttä edistävään Kesäkumi-kampanjaan. Kesäkumi-kampanjaan voit tutustua myös kampanjan omilla Facebook-sivuilla.

Punainen Risti on aktiivisesti mukana Maailman Aids-päivän kampanjassa. Osallistumalla kampanjaan vaikutamme väestön tietoisuuden lisäämisen hiv-tartunnan leviämisen ja tartunnan saaneiden syrjinnän ehkäisemiseksi.

Seksuaaliterveys kuuluu lisäksi Punaisen Ristin ensiavun ja terveystiedon koulutusohjelmaan. Myös näkyvät teemakampanjat kuuluvat Punaisen Ristin seksuaaliterveystyön ohjelmaan.

Terveyden edistämisen chat

Punaisen Ristin terveyden edistämisen chat-toiminnassa tarjotaan neuvontaa seksuaaliterveyden kysymyksissä ja annetaan tukea hiv-tartunnasta huolestuneille. Hiv-tartuntojen sekä siihen liittyvän leimaantumisen ja syrjinnän vastainen työ on osa muuta Punaisen Ristin terveyden edistämistyötä.
 
 
Jussi Tuokkola

Miten hiv tarttuu ja miten ei? Mitkä ovat tartunnan oireet? Miten pääsee testiin? Mistä saa neuvoja ja apua?