Suomen Punainen Risti jatkaa Triage-yksikköjen toimittamista

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Punainen Risti avustaa Kanta-Hämeen keskussairaalaa koronavirustilanteeseen varautumisessa ja toimittaa sairaalan käyttöön Triage-yksikön logistiikkakeskuksestaan Tampereelta. Pyyntö tuli Kanta-Hämeen keskussairaalalta.

Perustiedot Triage-yksiköstä
  • Telttoina käytetään Suomen sääoloihin sopivia 6m x 8m metallirunkoisia kangastelttoja.
  • Telttaan kuuluu erillinen sisäteltta ja irrotettava lattia. Yhden teltan pinta-ala on 48 m2, jolloin kahden teltan pinta-ala on 96 m2.
  • Teltat ovat yhdistettävissä toisiinsa päädyistä tai sivuista. Yksikön kalusto on suunniteltu avunsaajien ja asiakkaiden odotus- ja toimenpidetilan tarpeisiin.
  • Telttoihin kulku voidaan tarvittaessa sulkea ja niiden sisustus on muunneltavissa tarpeen mukaan väliseinin.
  • Yksikköön kuuluu perusvalaistus ja tarvittaessa lämmitys.

Potilaiden hoitamiseen suunniteltujen telttojen avulla sairaala saa lisätilaa hoidon kiireellisyyden arviointiin. Samanlainen yksikkö on toimitettu Hyvinkään sairaalan käyttöön eilen.

–  Tässäkin pohjana on suunnittelemamme evakuointikeskus, joka nyt muokataan vastaamaan Kanta-Hämeen keskussairaalan tarpeita, kertoo Punaisen Ristin ERU-koordinaattori Virpi Teinilä.

Yksikkö pystytetään Kanta-Hämeen keskussairaalan pihaan tänään.

Valmius auttaa ja toimia poikkeustilanteessa

Punaisella Ristillä on välitön valmius lähettää useita samankaltaisia yksiköitä koko Suomen alueelle. Järjestöllä on käytössään avustustoiminnan hätäapuyksiköt ja muu välineistö, jota käytetään normaalisti vastaamaan katastrofien aiheuttaman hätään maailmalla, mutta resurssit ovat käytettävissä myös Suomessa.

–  Näyttää siltä, että monet sairaalat ja sairaanhoitopiirit ovat varautumassa ennakkoon ja on hienoa, että Punainen Risti voi olla apuna poikkeustilanteessa, johon varautumista järjestössä on harjoiteltu, sanoo kotimaan valmiuden ja varautumisen koordinaattori Marko Korhonen.

Hämeenlinnassa telttojen pystyttämiseen osallistuu Punaisen Ristin vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Järjestöllä on käytössään valtakunnallinen verkosto vapaaehtoisia, jotka on koulutettu varautumaan ja toimimaan poikkeustilanteissa.