Ketjureaktio-kampanja onnistui yli odotusten

Ketjureaktioon osallistuneet joukkueet keräsivät lähes 40 000 euroa Afrikan terveyshankkeisiin.

Punaisen Ristin polkypyöräilijöille suunnattuun varainhankintakampanja Ketjureaktioon osallistui reilut 80 joukkuetta. Ketjureaktiojoukkueet lahjoittivat jokaisesta polkemastaan 25 kilometristä euron Punaisen Ristin katastrofirahastoon.  

Varat käytetään Afrikassa toteutettaviin terveyshankkeisiin, joilla edistetään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten terveyttä ja torjutaan esimerkiksi malariaa ja hiviä. Joukkueista eniten tukea keräsi Suomen ympäristökeskuksen SYKE-joukkue, joka kokosi mahtavat 4 676 euroa.

Ketjureaktio teki tänä vuonna yhteistyötä Pyöräilykuntien verkosto ry:n ja Suomi Pyöräilee -kampanjan järjestämän Kilometrikisan kanssa. Kilometrikisa on työmatka- ja arkipyöräilyyn innostava leikkimielinen kilpailu, johon osallistui yli 1200 eri työpaikkojen ja muiden yhteisöjen joukkuetta. Kilometrikisassa mukana olleet joukkueet saivat halutessaan osallistua myös Ketjureaktioon.

– Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia Ketjureaktioon lähteneitä yrityksiä. Tänä vuonna yrityksiä on ollut mukana enemmän kuin viime vuonna. Ketjureaktio-haaste on otettu todella hyvin vastaan, kiittelee Punaisen Ristin varainhankinnan koordinaattori Regina Laurén.

Ketjureaktio ja kilometrikisa järjestettiin 11.5.–30.9. Ensi vuonna kampanjat jatkuvat jälleen 1.5.2012 alkaen.