Punaisen Ristin viikko

Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila

Punaisen Ristin viikkoa vietetään kaikkialla maailmassa 4-10.5.2020. Haluamme haastaa myös koululaiset kokeilemaan ensiavun antamista ja oppimaan uutta!

Punaisen Ristin viikon koulumateriaalit koostuvat aamunavauksista ja Osaa auttaa! – opetustuokioista, joiden avulla on helppo toteuttaa ensiapuopetusta. Valmiiden tuntisuunnitelmien avulla oppilaat voivat tutustua ensiapulaukun sisältöön, oppia tyrehdyttämään verenvuodon sekä toimimaan oikein onnettomuuspaikalla. 

Aamunavauksissa opitaan hälyttämään apua ja soittamaan hätänumeroon. Kuka tahansa voi osua paikalle, kun jotain on sattunut. Tärkeintä on, että uskallat pysähtyä. Jos onnettomuuspaikalle tarvitaan apua, soita hätänumeroon 112.

Osaa auttaa! -opetustuokiot löydät nyt uudesta helppokäyttöisestä oppimateriaalipalvelustamme, joka kokoaa yhteen kaikki kouluille suunnatut materiaalimme. Löydät sen täältä: www.sproppimateriaalit.fi

Punaisen Ristin viikkoa vietetään aina toukokuussa. Silloin haluamme muistuttaa ensiaputaitojen tärkeydestä. Näissä aamunavauksissa kerrataan esimerkkien avulla miten toimia, kun joku tarvitsee apua.
Tatu Blomqvist

Punaisen Ristin viikolla voit esimerkiksi tutustuttaa oppilaat ensiapulaukun sisältöön.

Oppilaalla alkaa vuotaa verta nenästä, toinen saa haavan käteensä. Osaatko antaa ensiapua, osaavatko oppilaanne? Nyt on loistava tilaisuus parantaa kaikkien taitoja helposti toteutettavan Osaa auttaa, osaa pelastaa -taitoradan avulla.