Ensiavun kouluttajille

Reijo Hietanen
Kuvaaja: Reijo Hietanen

Ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK-koulutus) on sairaanhoitajille ja terveydenhoitajille tarkoitettua ammatillista koulutusta.

Koulutus antaa valmiudet ja oikeuden toimia kouluttajana Punaisen Ristin ensiapukursseilla sekä muissa Punaisen Ristin tarjoamissa koulutustehtävissä. Tämä koskee myös työturvallisuus- ja työterveyshuoltolakien tarkoittamaa koulutusta.

ETK-pätevyyden säilyminen edellyttää, että kouluttaja osallistuu kolmen vuoden välein keskustoimiston järjestämään täydennyskoulutukseen ja antaa hyväksytyn näytön ensiaputaidoistaan, noudattaa SPR:n hyväksymiä ensiavun ja terveystiedon koulutusohjelmia, toimii koulttajana ja palauttaa kurssin päätyttyä kurssilaisluettelot piiritoimistoon koulutettujen rekisteröintiä varten.

Uudet kouluttajasivut sijaitsevat RedNetissä, osoitteessa http://rednet.punainenristi.fi/Ensiavun_kouluttajat

RedNet on Punaisen Ristin yhteisösivusto sekä materiaalipankki, jossa liikkuvat niin vapaaehtoiset kuin ammatikseen kouluttavat ihmiset.

Tämän vuoksi Käyttäjätiliä luotaessa on kaikkien ruksittava kohta ”Hyväksy Käyttöehdot ja vapaaehtoissopimus” päästäkseen eteenpäin. Tämä ei sido sinua Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi.

Myös jotkut termit voivat herättää hämmennystä, esimerkiksi sivun ylälaidassa lukeva ”Rednet – Punaisen Ristin sivusto vapaaehtoisille” sekä Ensiavun kouluttajat -ryhmään liittyminen tapahtuu kohdan ”klikkaa tästä osaston vapaaehtoiseksi”- kautta. Osastolla tarkoitetaan tässä tilanteessa Ensiavun kouluttajat -ryhmää ja vapaaehtoisella eri toimijoita. Toivomme, että RedNet innostaa sinua tutustumaan myös muuhun Punaisen Ristin toimintaan.

Tärkeintä on että jokainen

-      luo itselleen omat käyttäjätunnukset RedNetiin

-      täyttää tietonsa omaan profiiliin (nimi, syntymäaika, osoite, puhelin)

-      käy kirjautumassa ryhmään Ensiavun kouluttajat

-      sekä kirjautuu tarvittaessa muihin haluamiinsa ryhmiin

Tarkemmat ohjeet alla olevassa liitteessä

Suomen Punaisen Ristin (SPR) ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK) on sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja lääkäreille tarkoitettua ammatillista lisäkoulutusta.

Ensiavun ja terveystiedon kouluttajaoikeuden säilyminen edellyttää, että kouluttaja noudattaa ensiaputoimikunnan hyväksymää ensiavun ja terveystiedon koulutuksen toteutusohjetta.

Suomen Punaisen Ristin (SPR) hätäensiavun kouluttajakoulutus (HEK) on terveydenhuollon ammattihenkilöille suunnattua ammatillista lisäkoulutusta.

Auttaminen liikenneonnettomuudessa -kouluttajakoulutus on Suomen Punaisen Ristin suunnittelemaa ja toteuttamaa, liikenneopettajille tarkoitettua lisäkoulutusta.
 

Kouluttajakoulutus antaa oikeudet ja valmiudet kouluttaa kahden oppitunnin mittaista "Auttaminen liikenneonnettomuudessa" -osiota SPR:n tuottaman oppimateriaalin avulla osana autokoulun ajokorttikoulutusta. SPR:n tavoitteena on lisätä ajokorttikoulutusta suorittavan henkilön valmiuksia ja taitoja aloittaa auttaminen ja ensiavun antaminen sekä lisäavun hälyttäminen liikenneonnettomuudessa.

Aikataulut ja linkit ensiapukouluttajien koulutuksiin ilmoittautumista varten.