Grundkurs i Psykiskt stöd 27.10 i Kyrkslätt

27.10.2018
9:00 - 17:00
Sijainti:
Bredbergsfonden 2 C, 02400, Kirkkonummi
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Röda Korsets svenska avdelning i Kyrkslätt ordnar en grundkurs i Psykiskt stöd för var och en som vill få kunskap om hantering av krissituationer i vardagen. Kursen är även avsedd för alla intresserade. Alla känner en vän eller arbetskamrat vars vardag plötsligt har avbrutits av en svår händelse. Alla reagerar på en skrämmande händelse. Det är naturligt och sunt. Starka känslor kan också väcka funderingar om vad som kunde ha hänt mig eller mina anhöriga.

Beredskapsgrupp för akuthjälp i psykiskt stöd

Vi önskar att deltagarna i grundkursen blir också intresserade av en fortsättningskurs och vill delta i grupp som ger akut stöd i krissituationer.  Virpi Lohrum, ordförande för den finska avdelningen i Kyrkslätt och ledare av beredskapsgruppen för psykiskt stöd, berättar att det finns ett stort behov av svenska frivilliga och att verksamheten sträcker sig från Borgå till Hangö. I krissituationer vill man tala sitt eget språk. Hon påpekar, att man inte behöver vara professionell, det är inte är fråga om terapi och att frivilligarbetet alltid sker i samarbete med myndigheter. Det gäller såväl större olyckor som tågolyckan i Raseborg som kriser och olyckor för enskilda personer - första kontakten kommer alltid från myndigheter.  Innan man blir antagen till ringen för akut krisstöd blir man intervjuad för att säkerställa att man själv mår bra.

Grundkursen 27.10 kl. 9-17 behandlar bl.a.: Vad är en kris? Hur reagerar man i kris? Hur bearbeta en kris? Hur hjälpa den krisdrabbade? Hur fungera som hjälpare? När behövs professionell hjälp? Kursledare: Nina Seeck

Anmälningar och förfrågningar: Barbro Henriksen barbro.henriksen(a)kolumbus.fi  tel. 0407042967

Kampanjat