OMA introduktionskväll för avdelningar

9.10.2018
17:30 - 20:00
Sijainti:
Handelsesplanaden 23 B, 65100, VASA
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

I Finlands Röda Kors har ett nytt nätbaserat program utvecklats för frivilliga och avdelningar: OMA.

I OMA gör avdelningen sin egen profil och har möjlighet att marknadsföra sina evenemang, kurser och kampanjer. OMA är utvecklat för att smidiggöra både för avdelningen och frivilliga att hitta gemensamma intressen och platser att mötas. Från och med hösten tar vi i bruk OMA i Österbottens svenska distrikt. Målet med OMA är även att uppfylla det nya GDPR direktivet samt att på sikt underlätta statistikföring och byråkratin.

OMA är uppbyggt så att varje frivillig registrerar sig och berättar vad man är intresserad av för frivilligverksamhet samt vad man har för andra talanger. Därefter kan avdelningen vara i kontakt och erbjuda hen verksamhet och evenemang.

Avdelningen behöver en eller flera s.k. digimästare som utses av styrelsen. Digimästarens uppgift är att hantera avdelningens uppgifter och aktiviteter i OMA. Uppdraget är en ny form av frivilligaktivitet inom Röda Korset.

För att underlätta avdelningarna att ta Oma i bruk, ordnar vi en introduktionskväll tisdagen 9:nde oktober kl. 17:30-20 vid SFV:s utrymmen på Handelsesplanaden 23 B, 65100 Vasa.

Inbjudna till kvällen är styrelsemedlemmar och nyckelfrivilliga, digimästare, gruppledarna, vänförmedlare och andra intresserade i avdelningen. Vi rekommenderar att man deltar i par för att inom avdelningen ha stöd och möjlighet att dela idéer och tankar med varandra. Till kvällen bör man ta med sig en bärbar dator eller pekplatta.

Under kvällen berättar vi mer om vad OMA är och olika roller i det, hur man skapar en profil, ger användarrättigheter, funderar vad vill ni berätta om avdelningen i OMA, skapar verksamhetsgrupper, funderar kring kommunikationen och olika processer, t.ex. hur man tar emot nya frivilliga till avdelningen och till verksamheter, går igenom hur man skapar evenemang i OMA och berättar litet om vänförmedlingen i OMA.

Anmälningar till [email protected] eller 050-566 2642 senast fredag 5.10.

Välkomna att bekanta er med OMA!

Kampanjat