Vändagsfester i Åboland 2018

14. - 18.2.2018
Sijainti:
Kaskisgatan 13 A, 20700, Åbo
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 
Röda Kors avdelningar i Åboland

Vändagen – Alla hjärtans dag – är en av de viktigaste kampanjerna för Finlands Röda Kors. Temat för kampanjen är

Vi ses och ser varandra!

Åbolands distrikts avdelningar uppmärksammar kampanjen genom att ordna vänfester i hela Åboland. I alla de Åboländska rödakorsavdelningarna finns vängrupper som gör ett oersättligt arbete i att stöda ensamma och utstötta i samhället. Här nedan kan du läsa om vad de olika avdelningarna gör under vändagen.
 

Dragsfjärds avdelning

I Dalsbruk besöker vännerna serviceboendet Hannahemmet och Dahliahemmet där de bjuder på kaffe med tilltugg och umgås tillsammans.
 

Hitis avdelning

Hitisvänner tar med sig fastlagsbullar med kaffe till sevicehemmet Solglimten där det dricks vändagskaffe tillsammans och även vändagsbingo står på agendan.
 

Kimito avdelning

Kimito avdelning firar vändagen den 15.2 kl. 14.00–17.00 med att bjuda på vänkaffe. Det bjuds på kaffe och fastlagsbulle i rödakorslokalen på Engelsbyvägen för alla som vill komma.
 

Korpo avdelning

Den traditionella Vändagsfesten firas i församlingshemmet söndagen den 18 februari. Vi börjar med Gudtjänst i Korpo kyrka kl. 12.00, efter Gudtjänsten ca kl. 13.00 bjuder Korpo Röda Kors vännerna på middag i församlingshemmet.
Vi äter gott, har lite program bl.a. lotteri, vi tar med tacksamhet emot lotterivinster. Alla pensionärer är varmt välkomna! Arr.angörerna är FRK Korpo avdelnings vänner och Korpo Kapellförsamling.
 

Nagu avdelning

I Nagu ordnas det vändagsfest med kaffe och tårta på Grannas den 14.2.
 

Pargas avdelning

Den 14.2 ordnar Pargas avdelning vänkaffe och program i Folkhälsanhuset i Pargas, evenemanget är öppet för allmänheten.
 

Västanfjärds avdelning

I Västanfjärd tar vännerna med sig blommor, kaffe med vändagstårta och godis till servicehemmet Silverbacken där de umgås och dricker vändagskaffe tillsammans med de boende på Silverbacken. Dit bjuds också boarna på Silverringen.
 

Åbo svenska avdelning

Åbo svenska avdelning firar vändagen genom att bjuda in till Pop up-café den 14 februari. Mellan kl. 11 och 14 serveras ärtsoppa samt kaffe med dopp på Röda Kors Punkten, Tavastgatan 22, bottenvåningen, ingång vid Tavasthem. Valfri summa går till Katastroffonden.
 

Vill du veta mer om något evenemang kan du direkt kontakta avdelningen i fråga, eller kontakta Rebecca Börman på distriktet ([email protected]) så berättar vi mer.

 

Kampanjat