Titta 13v.

Niklas Meltio
Kuvaaja: Niklas Meltio
Nuori
Parin viikon päästä nuorten turvatalolta soitettiin, että ne ovat saaneet isän kiinni ja että se haluaa tavata mut. Me nähtiin eka kerralla turvatalolla.

Me ollaan oltu äidin kanssa aina kahdestaan. Kun mä menin yläasteelle, me alettiin riidellä ihan kauheasti. Äiti sanoi, että mun on tultava joka päivä kuudelta kotiin tekemään läksyjä. Kuudelta! Se on pikkulasten aika tulla kotiin.

Sitten me vaan mökötettiin äidin kanssa kotona ja paiskottiin ovia. Kerran mä huusin sille, että kaikki olisi paljon paremmin, jos isä olisi täällä. Äiti sanoi, ettei sitä miestä kumpikaan meistä kiinnosta. Se sattui. Isä oli lähtenyt, kun olin pieni. Mulla oli sitä ikävä.

Yksi päivä, kun me taas otettiin äidin kanssa yhteen, ajattelin, että nyt riittää. Kun äiti oli töissä, otin sen korulippaan ja marssin liikkeeseen, jossa vaihdetaan kultakoruja rahaksi. Sain 70 euroa. Sain yhden pummin hakemaan siideriä mulle ja mun kaverille. Otin vähän liikaa, ja loppuillasta en muistakaan mitään. Heräsin nuorten selviämisasemalta.

Äiti marssi sinne aamulla ja sanoi: ”Nyt mennään nuorten turvatalolle.” Olin kauhuissani. Pelkäsin, että äiti vie mut lastenkotiin. Matkalla äiti kertoi, että se on paikka, jossa voi keskustella perheen ongelmista.

Nuorten turvatalolla meidät vastaanottaneet mies ja nainen olivat ihan jees. Ne sanoivat äidille, että ehkä se kuuden kotiintuloaika on vähän liian aikainen. Äiti lupasi, että saan olla vastedes viikolla ulkona yhdeksään ja viikonloppuisin kymmeneen asti. Ja minä korvasin äidille ne korut mun kesätyörahoista. Turvakodin työntekijät lupasivat myös soittaa isälle, ja se sopi äidillekin.

Parin viikon päästä nuorten turvatalolta soitettiin, että ne ovat saaneet isän kiinni ja että se haluaa tavata mut. Me nähtiin eka kerralla turvatalolla. Isä näytti vähän oudolta, kun en ollut nähnyt sitä pitkään aikaan. Mutta se oli mukava. Nyt näen isää usein. Kesällä me mennään yhdessä laivalle. Äidin kanssa me ei enää hirveästi riidellä.