Nuorten turvatalot

Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Jouluna yksinäisyys ja perhejännitteet herkästi korostuvat. Nuoret ja perheet voivat tulla keskustelemaan turvatalolle, ja nuori voi myös yöpyä talolla tilapäisesti.

Hanna Linnakko / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalot auttavat eri elämänvaiheissa olevia nuoria ja heidän perheitään arjen pulmissa ja kriiseissä. Jos sinulla herää huoli oppilaastasi, me tarjoamme apua.

Hanna Linnakko / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalo Espoossa etsii uusia vapaaehtoisia tukikummeiksi itsenäistyville nuorille. Tukikummina tehtäväsi on auttaa nuorta arjen hallinnassa ja olla hänelle tukena. Tärkein ominaisuutesi kummina on kyky kuunnella ja olla läsnä.

Leena Koskela

Nuorten turvatalot tarjoavat kriisi- ja keskusteluapua alle 21-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen myös kesäisin.

Hanna Linnakko

Nuorten turvatalo Tampereella etsii uusia vapaaehtoisia kevään aikana järjestettäville turvatalo- ja ystävätoiminnan peruskursseille. Ystävätoiminnan koulutuksessa 15.3. ja 17.3. perehdytään erityisesti turvatalon tukihenkilötoimintaan. Nuorten turvatalotoiminnan peruskurssilla 2.4. tutustutaan turvatalon erilaisiin vapaaehtoistehtäviin.

Hanna Linnakko

Moni nuori joutuu vastoin tahtoaan viettämään joulua yksin. Nuorten turvatalojen joulupäivystykseen hakeutuu vuosittain nuoria, joilla ei ole ketään, kenen kanssa viettää juhlapyhiä. Joskus kotona taas on paha olla.

Tampereen turvatalo järjestää kesäkeskiviikkoisin niin aurinkoiselle kuin sadesäällekin sopivaa hauskaa ja maksutonta ohjelmaa.

Hanna Linnakko

Pääkaupunkiseudun Nuorten turvatalojen päivystys on keskitetty Espoon turvatalolle 18.6.-29.7. välisenä aikana. Nuorten turvatalo Tampereella sulkee kriisimajoituksensa 18.6.-2.8. Turun turvatalo sen sijaan sulkee ovensa heinäkuun alussa muuttaessaan uusiin toimitiloihin. Turvatalojen henkilökunnan tavoittaa kuitenkin puhelimitse läpi kesän.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat nopeaa, matalan kynnyksen keskustelu- ja kriisiapua nuorille ja heidän perheilleen. Turvatalojen ennaltaehkäisevällä lastensuojelutyöllä on kauaskantoisia vaikutuksia niin yksilön kuin yhteiskunnan kannalta.

Jenna Lehtonen

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat valtakunnallista keskustelu- ja kriisiapua nuorille Tukinetissä toimivan SPR Nuorten liveryhmä -chatin avulla. Nettiauttaminen on osa Punaisen Ristin kotimaan valmiutta.

Sivut

Subscribe to Nuorten turvatalot