Lahjoitusten vastaanotto on alkanut Vantaan Kontissa

Sanna Räsänen
Konteissa myydään myös leluja. Kuvassa Turun Kontti.
Kuvaaja: Sanna Räsänen

Kontti-myymälä Vantaan Tikkurilassa avataan loppukesällä.

Llahjoitustavaran vastaanotto alkoi maanantaina 23.4. Lahjoitustavaroita otetaan vastaan rakenteilla olevassa tavaratalossa ma - pe kello 9-15 osoitteessa Horsmakuja 1.

Konttiin toivotaan lahjoituksena puhtaita ja hyväkuntoisia, kodinesineitä ja -tekstiilejä, vaatteita, lastentarvikkeita ja leluja, kirjoja sekä urheiluvälineitä.

- Tilojen remontointi on edistynyt hyvin ja pääsemme piakkoin rakentamaan lajittelu- ja käsittelytiloja, sekä kalustamaan ja täyttämään myymälää. Kierrätystavaramyynnistä johtuen tavaratalon saattaminen avajaiskuntoon vie enemmän aikaa kuin tavallisessa tavaratalossa, jossa myydään uutta tavaraa. Meillä tavarat tarkastetaan lahjoitusten vastaanotossa, mutta myös tavaralajittelun yhteydessä. Lisäksi tavarat huolletaan tarvittaessa, esimerkiksi tekstiilit silitetään ennen myyntiä, perustamispäällikkö Leevi Heimonen kertoo.

Konttiin tarvitaankin myös myymälä- ja varastokalusteita, jotka eivät tule myyntiin vaan käyttöön tavaratalossa. Myymälä- ja varastokalusteita tarvitaan jo tavaratalon rakennusvaiheessa. Myymäläkalusteiden lahjoittajan kannattaa olla etukäteen yhteydessä Vantaan Kontti-tavaratalon henkilökuntaan ja kysyä myymäläkalustetarpeesta.

Myyntiin tarkoitettujen huonekalujen vastaanotto alkaa kesällä, jolloin käynnistyy myös huonekalujen noutopalvelu. Noutopalvelu hakee veloituksetta huonekalut ja suuremmat lahjoituserät lähialueelta.

Kontti-tavaratalo ei vastaanota myyntikelvottomia tai tavaratalon tuotevalikoimaan kuulumattomia tavaroita, esimerkiksi atk-laitteita tai isoja kodinkoneita.

Lahjoittajat tukevat Punaisen Ristin toimintaa

Lahjoittamalla tarpeettomat mutta hyväkuntoiset tavarat voi samalla tukea Punaista Ristiä, sillä Kontin tuotto käytetään Punaisen Ristin avustustyöhön Suomessa ja maailmalla. Lahjoitukset päätyvät joko myyntiin Kontissa tai ne lähetetään vaateapuna sotien ja luonnonkatastrofien uhreille.

Lahjoituksen kunto kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä ainoastaan hyväkuntoiset lahjoitukset voidaan myydä tai toimittaa avustuskohteisiin. Likaiset ja rikkinäiset lahjoitustavarat tuovat Kontille jätekustannuksia, jotka vähentävät avustustyöhön ohjattavan tuoton määrää.

Vantaalle perustettava Kontti-tavaratalo
Horsmakuja 1, Tikkurila
puh. 040 588 0359

Lahjoitustavaran vastaanotto ma-pe klo 9-15.