Punaisen Ristin työntekijä surmattu Pakistanissa

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) työntekijä Khalil Rasjed Dale, 60, löydettiin surmattuna sunnuntaina 29.4. lähellä Quettan kaupunkia.

Khalil Rasjed Dale kaapattiin tammikuussa ICRC:n toimiston lähellä ja siitä asti kansainvälinen Punainen Risti pyrki neuvottelemaan hänen vapauttamisestaan.

- Khalil Rasjed Dalen murha järkyttää meitä kaikkia. Dale oli Quettassa johtamassa ICRC:n terveysohjelmaa, jonka tehtävänä oli auttaa kaikkein köyhimpiä pakistanilaisia. Siksi hänen surmaamisensa koskettaa meitä kaikkia syvästi, sanoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

Khalil Rasjed Dale oli britti, joka oli vuosikausia työskennellyt kansainvälisen Punaisen Ristin eri tehtävissä konfliktialueilla.

Brittitiedotusvälineiden mukaan on epäselvää, mikä ryhmittymä on Dalen kaappauksen ja surman takana. Kaappaajat olivat vaatineen Dalen vapauttamisesta suurta rahasummaa.

Kansainvälisen Punaisen Ristin avustustoiminnan johtajan Yves Daccordin mukaan Dalen kaappaukseen ja surmaan liittyvät tapahtumat ovat toistaiseksi epäselviä. Siksi hän ei halua tässä vaiheessa arvioida tapahtuman taustoja tai mahdollisia seurauksia avustustyön jatkolle.