Kontti-kierrätystavaratalo avattiin Vantaalle

Kymmenes Kontti-kierrätystavaratalo avattiin Vantaan Tikkurilaan torstaina 16. elokuuta.

Tikkurilan Horsmakujalla sijaitsevan uuden Kontin ovet aukesivat ensimmäisille asiakkaille ja avajaisvieraille torstaina aamukymmeneltä. Avajaispäivän aikana Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula piti tilaisuudessa avajaispuheen ja Los Fabulos -trio esitti kuubalaista son-musiikkia.

Vantaan Kontti-tavaratalon avajaiset jatkuvat lauantaihin 18.8. asti. Punaisen Ristin Tikkurilan osasto esittelee Kontissa toimintaansa lauantaina kello 10 - 14.

Kontin tuotto käytetään avustustyöhön

Vantaan Kontin tuotosta 50 prosenttia ohjataan Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin toimintaan, 25 prosenttia menee Punaisen Ristin katastrofirahastoon ja loput 25 prosenttia Kontti-toiminnan kehittämiseen. Lisäksi osa Kontille lahjoitetuista vaatteista ohjataan SPR:n logistiikkakeskuksen kautta kansainvälisenä vaateapuna sotien ja luonnonkatastrofien uhreille.

Kontti-päällikkö Marje Arvisen mukaan Vantaan Kontti-tavaratalo on paitsi ketjun uusin myös suurin tavaratalo. Vantaalla lanseerataan kaksi ketjun uutuutta, myymälätiloihin integroidun kansainvälisen vaateavun paalauspisteen ja samoin myymälässä tapahtuvan lahjoitustavaran esilajittelun. Vastaavia toimintoja ei ole käytössä muissa ketjun toimipisteissä.

Vantaalla voi ostosten lomassa seurata kansainväliseen vaateapuun menevien paalien kokoamista. Paaleihin valitaan vaatteet mm. niiden koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Valmiit vaatepaalit toimitetaan Vantaalta SPR:n logistiikkakeskukseen odottamaan jatkolähetystä.Vuonna 2010 Suomen Punainen Risti toimitti vaatteita kuuteen eri maahan yhteensä yli 100.000 kiloa.

Vantaan Kontissa lahjoittajat voivat itse ensimmäistä kertaa esilajitella lahjoitustavarat tavaratalon lahjoituspisteessä myymäläopasteiden mukaan. Esilajitteluun saa tarvittaessa myös henkilökohtaista opastusta. Esilajittelun jälkeen tavarat siirretään lajitteluosastolle, jossa tavarat tarkastetaan; vain puhtaat ja ehjät lahjoitukset pääsevät tuoteryhmien mukaiseen jatkokäsittelyyn mm. hinnoitteluun.

- Tarkastuksen ja lajittelun jälkeen lahjoitettuja vaatteita ei pestä, mutta tarvittaessa ne silitetään ennen niiden viemistä myyntirekkiin. Myös muille tavaroille saatetaan tehdä pienimuotoista huoltoa, mutta ei varsinaisia korjaustoimenpiteitä. Likaiset ja rikkinäiset tavarat ovat jätettä, jota emme myy emmekä lähetä kriisialueille, Arvinen kertoo.

Lue lisää Vantaan Kontti-tavaratalosta

 Kontti on avoinna avajaispäivänä 16.8. kello 10-19 ja perjantaista 17.8. lähtien maanantaista perjantaihin klo 9-19 ja lauantaisin klo 9-15.

Kampanjat