Suomen Punainen Risti tukee Kenian tulvaoperaatiota

Kenian Punainen Risti
Tulvan peittämä kylä Länsi-Keniassa
Kuvaaja: Kenian Punainen Risti

Maaliskuun alussa alkanut niin sanottu pitkä sadekausi on aiheuttanut vakavia tulvia ja maanvyörymiä eri puolilla Keniaa. Tulvissa on kuollut 95 ihmistä ja yli 100 000 on joutunut jättämään kotinsa.

Lisäksi tuhannet ihmiset ovat menettäneet karjansa ja laidunmaansa ja sitä kautta elinkeinonsa. Tulvissa on tuhoutunut paitsi asumuksia, myös tärkeää infrastruktuuria kuten vesijohtoverkostoa ja teitä.

Suomen Punainen Risti tukee huhtikuussa alkanutta tulvaoperaatiota ulkoministeriön myöntämällä 300 000 euron avustuksella. Tuella tulvan uhrit saavat lääkintämateriaaleja ja voivat käyttää liikkuvien klinikoiden palveluja. Lisäksi tuetaan pelastustoimia sekä puhtaan veden saatavuutta.

Kuusi kuukautta kestävässä tulvaoperaatiossa aiotaan myös auttaa tulvassa erilleen joutuneita perheenjäseniä löytämään toisensa sekä tukea viljelysmaansa menettäneitä maanviljelijöitä.

Myös pitkäkestoista tukea

SPR tukee tulva-alueita myös pitkäkestoisemman kehitysyhteisön kautta. Tana -joen alueella on juuri alkanut äiti- ja lapsi terveyshanke, ja Sabaki -joen varrella on alkamassa tänä vuonna ruokaturva- ja ravitsemushanke.

Kuivuus-tulva syklissä, toistuvien katastrofien välissä elävä väestö on erityisen heikossa asemassa. Pitkäkestoisemmissa hankkeissa yhteisöjen kestävyyttä rakennetaan myös katastrofien välissä.

Lisäksi SPR jatkaa Keniassa Dadaabin pakolaisleirin tukemista ulkoministeriön varoin.