Savonlinnan oopperajuhlat on ensiapuryhmien suurin vuosittainen ponnistus

Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio
Niklas Meltio

Savonlinnassa tänään järjestetyssä ensiapuseminaarissa käsiteltiin Punaisen Ristin ensiapuryhmien toimintaa ja vapaaehtoisten hyvinvointia.

Savonlinnan oopperajuhlien aikaan Punaisen Ristin vapaaehtoiset ensiapuryhmäläiset auttavat vuosittain yli sataa, joskus jopa yli kahtasataa ihmistä. Työskentelyolosuhteet ovat valtavan haastavat, mutta tehtävät niin kiinnostavia, että paikalle saadaan vapaaehtoisia myös Savonlinnaa ympäröivistä kunnista.

- Kun ensiapupäivystys järjestetään saarella sijaitsevassa satoja vuosia vanhassa linnassa, pitää huomioida lukuisia asioita. Paikalla voi olla 2000 ihmistä samaan aikaan, mukulakiviset kulkureitit ovat kapeita ja nopeita siirtoja joudutaan mahdollisesti tekemään vesiteitse, kertoi Savonlinnan Oopperajuhlien ensiapupäivystystä jo vuosia koordinoinut Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirin terveydenhuollon suunnittelija Päivi Piili.

- Esitysten aikana katsomossa on kuusi päivystäjää ja päivystyspisteellä 2-3. Emme saa käyttää viestivälineitä katsomopäivystyksessä ja nopeiden siirtymisreittien löytäminen edellyttää, että vapaaehtoisemme tuntevat linnan läpikotaisin, Piili jatkoi.

Piili puhui aiheesta Punaisen Ristin ensiapuseminaarissa Savonlinnassa perjantaina 7. kesäkuuta.