Punainen Risti opastaa ensiapuun maatiloilla

Tero Hintsa
Tero Hintsa
Tero Hintsa
Tero Hintsa

Punainen Risti on mukana Seinäjoen Farmari-maatalousnäyttelyssä 3.-6.7. kertomassa maatiloille sopivasta ensiavusta.

Maatilojen ensiapuvalmius muodostuu taidoista ja oikeista välineistä. Farmarissa omia ensiaputaitoja pääsi kokeilemaan kuvitteellisessa maatilalla sattuneessa sormivammassa sekä elvytystilanteessa.

- Maatiloilla töitä tehdään usein yksin. Yksin koneiden kanssa työskennellessä on tärkeää ilmoittaa etukä-teen sovitulle henkilölle, missä ja koska työskentelee. Puhelinta voi pitää vaikka saappaan varressa, ensiapuopettaja Sari Reinikainen pohtii.

- Maatilalla voi sattua kaikenlaista ja matka sairaalaan saattaa olla pitkä. Meidänkin tilallamme on sattunut pieniä haavereita. Olemme hankkineet ensiapuvälineitä sekä osallistuneet koulutukseen, kertoi Anu Mattila harjoitellessaan sormivamman hoitoa.

Tasavallan presidentti puolisoineen vieraili Farmarissa keskiviikkona

Tasavallan presidentti ja Suomen Punaisen Ristin suojelija Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tutustuivat Seinäjoen Farmari-maatalousnäyttelyyn keskiviikkona 3.7.2013.

Presidentti tapasi näyttelyssä tuottajia ja sai tuntumaa maatalouden nykypäivään. LähiTapiolan osastolla presidenttipari tutustui Suomen vanhimman traktorin, Avance -moottoriauran, käynnistämiseen. Lisäksi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai mukaansa ensiapulaukun ja turvavasaran.

Yhteistyössä LähiTapiolan kanssa

Punainen Risti on Farmarissa mukana Suomen suurimman vahinkovakuuttajan LähiTapiolan osastolla. LähiTapiola-ryhmä on Seinäjoen Farmari-näyttelyn ja Suomen Punaisen Ristin pääyhteistyökumppani.

Farmarin näyttelyalue sijaitsee keskellä Seinäjoen kaupunkia ja messuille odotetaan 100 000 kävijää.

Teksti: Tero Hintsa