Löydä Punaisesta Rististä uusi harrastus

Jukka-Pekka Moilanen
Oulun iloinen ensiapuryhmä vuonna 2008. Vapaaehtoistoiminta on loistava tapa tehdä jotain arvokasta ajallaan ja löytää uusia ystäviä.
Kuvaaja: Jukka-Pekka Moilanen

Koulujen alun lähestyessä alkaa samalla myös vilkas harrastuskausi. Punaisen Ristin osastot ympäri Suomea järjestävät lukuisia kursseja ja toimintaa, jotta sinäkin voisit liittyä iloisten ja reippaiden vapaaehtoistemme joukkoon.

Kurssitarjonta vaihtelee paikkakunnittain, joten paras tapa ottaa selvää oman alueen toiminnasta, on kääntyä oman alueen Punaisen Ristin osaston puoleen. Listan kaikista Suomen Punaisen Ristin piireistä, ja niihin kuuluvista osastoista löydät täältä.

Kurssit ja tapahtumat -sivulta voit etsiä sinua kiinnostavia kursseja ja tapahtumia paikkakunnittain.

Opi ensiapua

Punainen Risti järjestää jatkuvasti ensiapukursseja, ja ensiapuryhmään voi liittyä ilman, että on käynyt edes yhtään kurssia. Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti opettelemaan ja harjoittelemaan ensiaputaitoja.

Harjoittelu ensiapuryhmässä on maksutonta, eikä siihen vaadita ennakkotaitoja. Ryhmässä halukkaat ohjataan kursseille tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.

Lisätietoja ensiapu- ja valmiustoiminnasta löydät täältä.

Uskalla välittää

Punaisen Ristin kautta voit olla ystävä jollekin, joka ystävää kaipaa. Ystävätoiminta ei katso ikää eikä taustaa, mutta voit toki itse päättää, haluatko olla ikäihmisen, maahanmuuttajan, mielenterveyskuntoutujan, vammaisen tai vaikka nuoren ystävä.

Monikulttuurisessa toiminnassa voit esimerkiksi auttaa maahanmuuttajaa harjoittamaan suomen kieltä, ohjata pieniä koululaisia koulun jälkeen läksyjen teossa tai toimia asumisauttajana.

Toimintaa on paljon, ja voit tutustua siihen kokonaisuudessaan sivuiltamme täällä.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua tästä. Lähin osastosi ottaa sinuun ilmoittautumisen jälkeen yhteyttä ja kertoo enemmän osaston toiminnasta.