Pakistanin Punainen Puolikuu auttaa maanjäristyksen uhreja

Olav A. Saltbones
Pakistan on kärsinyt luonnonkatastrofeista viime vuosina. Kuvassa Punaisen Ristin ja Punainen Puolikuun avustustarvikejakelua tulvan jälkeen 2010.
Kuvaaja: Olav A. Saltbones

Vapaaehtoiset jakavat maanjäristyksen uhreille muun muassa ruokaa, ruuanvalmistustarvikkeita ja telttoja väliaikaiseen majoitukseen.

Pakistanissa Balochistanin provinssia ravisteli tiistaina 24.9.  maanjäristys, jonka voimakkuus oli 7,7 magnitudia Richterin asteikolla. Noin 348 ihmistä on kuollut ja 513 on haavoittunut. Uhriluvun odotetaan vielä nousevan. Arviolta noin 21 000 taloa on vaurioitunut.

Pakistanin Punainen Puolikuu on päässyt auttamaan maanjäristysalueelle toimittamaan ihmisille ruokaa, terveydenhoitoapua ja materiaalia väliaikaisten majoitussuojien rakentamiseen. Lisäksi Punainen Puolikuu valmistautuu auttamaan 7000 ihmistä hankkimalla telttoja, vesikanistereita, hygieniatarvikkeita, huopia, keittiötarvikkeita ja -liesiä sekä moskiittoverkkoja. Punainen Puolikuu seuraa avun tarvetta ja tarvittaessa on valmis hankkimaan hätäapua 100 000 ihmiselle.

Auttamassa on ollut lähes sata Punaisen Puolikuun vapaaehtoista. Jos tilanne pahenee, yli 500 vapaaehtoista on valmiina lähtemään mukaan avustusoperaatioon.