Punainen Risti vaatii Syyriassa siepattujen työntekijöidensä vapauttamista

Ibrahim Malla
Punainen Risti ja Punainen Puolikuu jatkavat humanitaarisen avun antamista Syyriassa sieppaustapauksesta huolimatta.
Kuvaaja: Ibrahim Malla

Seitsemän Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun työntekijää siepattiin Syyriassa sunnuntaina. Punaisen Ristin kansainvälisen komitean mukaan neljä heistä vapautettiin maanantaina.

Kuusi Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) työntekijää ja yksi Syyrian Punaisen Puolikuun vapaaehtoistyöntekijä siepattiin Syyriassa sunnuntaina. Maanantaina neljä siepattua vapautettiin. Heidän joukossaan oli kolme Punaisen Ristin työntekijää sekä Syyrian Punaisen Puolikuun vapaaehtoistyöntekijä.

Kolme ICRC:n työntekijää on edelleen siepattuina.

Sieppauksen teki joukko aseistautuneita miehiä, mutta toistaiseksi tekijöistä ei ole tarkempaa tietoa. Sieppaus tapahtui lähellä Saraqebin kaupunkia Luoteis-Syyriassa.

ICRC:n Syyrian delegaation johtaja Magne Barth vaati välittömästi siepattujen vapauttamista.

- Sekä ICRC että Syyrian Punainen Puolikuu tekevät väsymättä työtä pystyäkseen tarjoamaan puolueetonta humanitaarista apua Syyriassa. Tällaiset välikohtaukset heikentävät mahdollisuuksiamme tarjota apua niille, jotka sitä eniten tarvitsevat, Barth korostaa Punaisen Ristin kansainvälisen komitean tiedotteessa.

Punainen Risti jatkaa avustustyötä alueella

Siepatut olivat matkustaneet Idlibiin 10. lokakuuta arvioidakseen alueen lääkehuollon tilannetta ja jakaakseen lääketarvikkeita.

Syyrian pääkaupunkiin Damaskokseen palaamassa ollut saattue oli merkitty selkeästi Punaisen Ristin kansainvälisen komitean tunnuksilla.

- ICRC on sitoutunut auttamaan syyrialaisia ja jatkaa tapauksesta huolimatta humanitaarista työtä auttaakseen pakolaisia niin Syyrian rajojen sisällä kuin naapurimaissa, Barth huomauttaa.