Punainen Risti auttaa Haiyan-taifuunin uhreja Filippiineillä

Alanah Torralba / IFRC
Kuvaaja: Alanah Torralba / IFRC

Noin 700 000 ihmistä evakuoitiin kodeistaan suojaan ennen taifuunin iskemistä.

Suomen Punainen Risti auttaa Haiyan-taifuunista kärsiviä ihmisiä Filippiineillä. Ulkoasiainministeriö tukee Suomen Punainen Ristin avustusoperaatioita Filippiineillä miljoonalla eurolla. Varoilla hankitaan alueelle 9 500 terveys- ja hygieniapakkausta sekä kaksi pelastuskäyttöön tarkoitettua moottorivenettä.

Filippiineillä meneillään oleva monsuunikausi tuo tullessaan vielä uusiakin myrskyjä. Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla autamme luonnonmullistusten uhreja ympäri maailmaa.

Haiyan on tämän vuoden voimakkain taifuuni Filippiineillä 

Tähän mennessä myrskyalueella on 50 provinssia. Myrsky on rikkonut sähkölinjoja ja tietoliikenneyhteyksiä. Erityisen vaikeassa tilanteessa ovat ne, jotka menettivät kotinsa Boholin maanjäristyksessä lokakuun puolivälissä. Noin 270 000 ihmistä asuu maanjäristyksen jäljiltä väliaikaisissa teltoissa ja suojissa.

Filippiinien Punainen Risti auttaa viranomaisia evakuoimaan ihmisiä myrskyn tieltä. Noin 700 000 ihmistä on evakuoitu. Punainen Risti auttaa myös viranomaisia varoittamaan katastrofista niillä alueilla, joille myrsky oletettavasti siirtyy. Lisäksi osa Punaisen Ristin työntekijöistä on välittömässä lähtövalmiudessa ja lähtee auttamaan heti, kun sää sallii vesillä liikkumisen ja lentämisen.

Kansainvälisen Punaisen Ristin liitto on myöntänyt apua 10 000 perheen auttamiseksi.

Suomalainen avustustyöntekijä paikan päällä

Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä Johanna Klinge työskentelee Filippiineillä katastrofivalmiuden projektissa.

Filippiinit on yksi maailman katastrofiherkimmistä maista. Taifuuneja on noin 20 joka vuosi. Edellisen kerran erittäin paljon tuhoa aiheutti Bopha-taifuuni joulukuussa 2012. Bopha surmasi yli 1100 ihmistä ja edelleen 700 ihmistä on kateissa. Elokuussa trooppinen myrsky Utor pakotti yli 100 000 ihmistä lähtemään kodeistaan.

Suomen Punainen Risti on käynnistänyt keräyksen filippiiniläisten auttamiseksi. Tähän mennessä SPR on päättänyt lähettää apua 250 000 eurolla.

Keräykseen voi lahjoittaa: