Yrityslahjoitukset ovat tervetulleita vastaanottokeskuksiin

Robert Keskinen
Robert Keskinen

Lammilla Hämeenlinnan kupeessa sijaitsee toinen Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin koordinoimista vastaanottokeskuksista. Pilkkoset Oy teki keskukselle hyödyllisen lahjoituksen.

Vastaanottokeskuksessa on koko maailma edustettuna

Punaisen Ristin vastaanottokeskuksissa kymmenet turvapaikanhakijat eri puolilta maailmaa odottavat päätöstä turvapaikkahakemukseensa. Lammin vastaanottokeskus perustettiin vuonna 2009. Asukaspaikkoja on 150.

Asiakkaista noin puolet on perheitä ja puolet yksin maahan tulleita. Enemmistö on 20-30-vuotiaita. Aikuiset turvapaikanhakijat osallistuvat vastaanottokeskuksen järjestämään työ- ja opiskelutoimintaan, lapset  käyvät koulua. Vapaa-aikana asiakkaat ovat olleet mukana esimerkiksi paikallisen vanhainkodin ystävätoiminnassa.

 

 

Keskuksen luokkahuoneessa on käynnissä suomen kielen kurssi, jota käy kymmenisen oppilasta viisi tuntia viikossa. Oppilaita on Kaukasian ja Keski-Aasian alueilta, Afrikasta ja Lähi-Idästä. Moni heistä puhuu jo hyvää suomea. Osalle oppilaista se on jo viides kieli.

Tällä kertaa kurssilla harjoitellaan vaatekappaleiden nimeämistä. Pilkkoset Oy:n toimitusjohtaja Leif Backman laskee luokan lattialle suuren pahvilaatikon. Lammin vastaanottokeskus saa käytännöllisen lahjoituksen: suuren määrän sukkia.

- Lahjoitukset ovat todella tulleet tarpeeseen, kiittelee vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Aija Jantunen Pilkkoset Oy:ta, joka on aiemminkin tehnyt lahjoituksia keskukselle.

Varainhankinta yhdistää avun antajan ja saajan

- Toimintamme perustuu nuorten vapaaehtoistoiminnan tukemiseen, joten yhteistyö Punaisen Ristin kanssa on meille mitä luontevinta, kertoo Backman.

Pilkkoset Oy tarjoaa helposti myytäviä käyttötuotteita, kuten sukkia ja muita tekstiileitä esimerkiksi koulujen, urheiluseurojen tai yhdistysten varainhankinnan myyntituotteiksi.

Vaatteiden lisäksi vastaanottokeskuksissa tarvitaan jatkuvasti esimerkiksi kodintuotteita. Lammin vastaanottokeskuksessa varsinkin verhot ovat olleet oikea hittituote. Suomen valoisissa kesäilloissa ja -öissä valoisuus ne tulevatkin tarpeeseen.

Tavaralahjoitukset vastaanottokeskuksille on yksi tapa, jolla yritykset voivat tukea Punaisen Ristin toimintaa.

- Varainhankintamme auttaa yrityksiä löytämään yritykselle sopivan tavan olla mukana Punaisen Ristin avun ketjussa, kertoo varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki. - Vaihtoehtoja on paljon ja kerromme niistä mielellään lisää. Kannattaa siis ottaa yhteyttä meihin!

Inspiraatiota voi etsiä myös verkosta. Mukana auttamassa -sivustolle on koottu Punaisen Ristin yrityskumppanit. Sivuilla voi tutustua siihen, mitkä yritykset ovat jo mukana avun ketjussa ja millaisia lahjoituksia ne ovat tehneet.