Filippiinit: Punaisen Ristin keräys alkoi rivakasti

Jani Rutanen
Punaisen Ristin Hämeen piirin keräyspäällikkö Marjut Välimaa antamassa keräystarpeita sekä vinkkejä Pirkkalan osaston Linnea Kentälle, joka oli ensimmäisten joukossa tarttumassa lippaaseen Haiyan-taifuunin uhrien auttamiseksi.
Kuvaaja: Jani Rutanen

Suomen Punaisen Ristin keräys filippiiniläisille taifuunin uhreille on lähtenyt rivakasti käyntiin. Keräyskeskuksia on avattu eri puolilla Suomea.

Osallistu lipaskeräykseen!
  • Lipaskeräyksiä järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Jyväskylä, Seinäjoki, Tampere, Turku, Maarianhamina, Helsinki, Kuopio, Joensuu, Pori, Oulu, Kouvola, Mikkeli, Kokkola ja Vaasa.
  • Uusia keräyksiä aloitetaan pitkin viikkoa.
  • Lippaaseen lahjoittamisen lisäksi kuka tahansa voi lähteä mukaan kerääjäksi. Etsi lähin keräyspiste tapahtumakalenterista www.punainenristi.fi/tapahtumat ja tule mukaan!

Rahaa on saatu 180 000 euroa tähän mennessä netin, puhelimen ja muiden kanavien kautta. Apua tarvitaan juuri nyt niille yli 300 000 filippiiniläiselle, jotka asuvat väliaikaisissa evakuointikeskuksissa. Punainen Risti jakaa heille päivittäin ruokaa ja vettä, antaa ensiapua ja henkistä tukea sekä etsii kadonneita omaisia. Esimerkiksi toissa päivänä lähti pääkaupunki Manilasta 25 rekka-autollista tavaraa Tadobaan.

- Avun tarve on tullut median kautta konkreettiseksi. Meidän tehtävämme on tehdä auttaminen mahdollisimman helpoksi, sanoo varainhankinnan päällikkö Anna Laurinsilta.

Avun tarve kasvaa päivä päivältä. Kansainvälisen Punaisen Ristin isot varastot Kuala Lumpurissa Malesiassa ehtyvät ennen pitkää. Sen vuoksi kansainvälinen Punainen Risti julkaisee avustusvetoomuksen tänään tai huomenna.

Lipaskeräyksen lisäksi voit auttaa taifuunin uhreja