Auta Filippiinien taifuunin uhreja – jo tänä viikonloppuna!

Jarkko Mikkonen

Viikko sitten Filippiineillä riehunut taifuuni Haiyan jätti jälkeensä valtavan tuhon. Sinun apuasi tarvitaan nyt!

Mitä rahalla saa?
  • 4€ = moskiittoverkko
  • 5€ = huopa kotinsa menettäneille
  • 10€ = pressu
  • 12€ = hygieniapaketti 5 hengen perheelle 3 kuukauden tarpeiksi
  • 300€ = teltta viidelle hengelle

 

Yli kaksi miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun tarpeessa. Filippiineillä tarvitaan kipeästi perusasioita: ruokaa, puhdasta vettä, suojaa, lääkkeitä ja ensiapua.

Viime viikolla käynnistynyt keräys Filippiinien taifuunin uhrien hyväksi on vilkkaimmillaan tänä viikonloppuna. Näin voit osallistua keräykseen:

Lähde kerääjäksi

Kuka tahansa voi lähteä keräämään! Etsi tapahtumakalenterista sinua lähin keräyskeskus. Varaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, reipasta mieltä ja sen verran aikaa, kun sinulla on käytettävissä. Jo tunnissa teet ihmeitä! Keräyskeskuksesta saat keräysliivit, lippaan ja ohjeita ja vinkkejä keräämiseen.

Lahjoita lippaaseen

Ympäri Suomen on tänä viikonloppuna liikkeessä lipaskerääjiä, joiden lippaaseen voit lahjoittaa rahaa – oli summa sitten suuri tai pieni. Tunnistat kerääjät Punaisen Ristin punaisista keräysliiveistä.

Perusta nettilipas

Jos et halua tai voi lähteä lipaskerääjäksi, voit käynnistää oman keräyksen vaikka kotisohvalta käsin. Mene osoitteeseen www.lahjoituslipas.fi/punainenristi ja seuraa ohjeita. Pyydä verkostosi osallistumaan keräykseen ja seuraa saamasi linkin avulla, miten keräyksesi etenee verkossa. Voit myös jakaa lippaan esimerkiksi kotisivuillasi tai blogissa.

Lähetä tekstiviesti

Keräämisen lisäksi voit tehdä lahjoituksen esimerkiksi tekstiviestillä: lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €).

Muita tapoja auttaa

Lahjoituksia voi tehdä myös puhelinsoitolla, verkkopankissa, suoraan keräystilille tai mobiiliapplikaation avulla. Lue lisää muista lahjoitustavoista sivuiltamme.

Lämpimät kiitokset avustasi!