Punainen Risti vaatii Syyrian sodan osapuolia kunnioittamaan avustustyötä

Ibrahim Malla
Kuvaaja: Ibrahim Malla

Tule mukaan Syyrian Punaisen Puolikuun auttajia tukevaan mielenilmaukseen.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liike vaatii Syyrian konfliktin osapuolia kunnioittamaan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun humanitaarista työtä. Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun työntekijöillä ja vapaaehtoisilla on oltava vapaa pääsy avustettavien luokse.

Yhdeksän miljoonaa syyrialaista, joista puolet on lapsia, kärsii aseellisen konfliktin vakavista seurauksista. Punainen Risti ja Punainen Puolikuu auttavat Syyriassa, mutta avustustyötä on yritetty estää ja vaikeuttaa useaan otteeseen. Jo 22 Syyrian Punaisen Puolikuun vapaaehtoista on kuollut avustustehtävissä.

Avustustoiminnan turvaaminen on tärkeämpää kuin koskaan. Yli 100 000 syyrialaista on jo kuollut konfliktin takia ja sadat ovat loukkaantuneet ja sairastuneet, ja ovat terveydenhuollon tarpeessa. Terveydenhuollon palvelut ovat konfliktin aikana rapautuneet, mikä lisää ulkopuolisen avun tarvetta.

Klikkaa tukesi Syyrian Punaisen Puolikuun vapaaehtoisille ja työntekijöille

Tule mukaan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton virtuaaliseen mielenilmaukseen Syyrian Punaisen Puolikuun auttajien tukemiseksi.

Vapaaehtoisten tukikampanjaan voi osallistua netissä osoitteessa https://www.thunderclap.it/projects/5908-rcrc150-a-call-for-syria. Voit olla mukana mielenilmauksessa, jos sinulla on Facebook-, Twitter tai Tumblr -tili.

Kun olet klikannut sitä sosiaalista mediaa, jonka kautta haluat osallistua, olet sitoutunut olemaan mukana vetoomuksessa. Se tarkoittaa sitä, että kun joulukuun 5. päivä vietetään vapaaehtoisten päivää, Facebook-, Twitter- ja Tumblr –päivitykseesi ilmestyy teksti:

 “I join the #RedCross #RedCrescent's call for respect and protection of volunteers and aid workers in #Syria #RCRC150 http://thndr.it/18uxG9P”   

Haaste on lähtenyt liikkeelle eri puolilla maailmaa. Ole mukana lähettämässä terveiset syyrialaisille, jotka henkensä uhalla auttavat muita!