Avuntarve Filippiineillä jatkuu

Jarkko Mikkonen / Punainen Risti
Norily Mariano ja 1,5-vuotias Maria asuvat Aklanin alueella Filippiineillä.
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen / Punainen Risti

Kahden viikon takainen taifuuni muutti miljoonien ihmisten elämän Filippiineillä.

Punaisen Ristin työtä Filippiineillä voi tukea lahjoittamalla:
  • Tilille: Nordea FI06 2219 1800 0680 00
  • Puhelimella: Soita 0600-122 20 (20,28 € + pvm)
  • Lähettämällä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 € / tekstiviesti)

Netissä osoitteessa www.punainenristi.fi/lahjoita/filippiinien-taifuuni

Tuhoisa taifuuni on jättänyt arvioiden mukaan neljä miljoonaa ihmistä kodittomaksi. Apua tarvitsee moni ja tarpeita on erilaisia, sillä kaikkiaan katastrofi vaikuttaa 5–13 miljoonan filippiiniläisen elämään.

Esimerkiksi Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) antaa tällä hetkellä apua Itä-Samarissa sijaitsevissa vankiloissa. Suomesta maanantaina lähtenyt Punaisen Ristin terveysasema avattaneen alkuviikosta samalla Samarin saarella. Terveysaseman sijoituspaikka tulee olemaan jo aikaisemmin esillä ollut Balangiga.

Keräys Filippiinien auttamiseksi jatkuu

Suomessa taifuunin uhreille on annettu paljon lahjoituksia. Kahdessa viikossa Punaisen Ristin keräys on tuottanut noin 1,25 miljoonaa euroa ja tästä summasta käytetään välittömästi 180 000 euroa moskiittoverkkojen hankkimiseen. Yli 70 000 verkon hankinta on tarpeellinen.

- Verkko suojaa hyttysten levittämiltä sairauksilta, kuten dengue-kuumeelta, malarialta ja japanin aivokuumeelta, kertoo Punaisen Ristin lääkinnällisen avun suunnittelija Virpi Teinilä

Teinilä muistuttaa, että ennaltaehkäiseminen on tärkeää, sillä esimerkiksi dengue-kuumeeseen ei ole olemassa rokotetta, vaan ainoa suojautumiskeino on hyttysen piston estäminen.

Punaisen Ristin lääkinnällisen avun suunnittelija Virpi Teinilä - See more at: http://www.punainenristi.fi/uutiset/20131115/suomen-punainen-risti-lahet...

Suomen Punaisen Ristin keräys jatkuu edelleen ja keräysvaroilla on tarkoitus tehdä hankintoja etenkin terveysaseman käyttöön.

 

Punaisen Ristin työtä Filippiineillä voi tukea lahjoittamalla:

- See more at: http://www.punainenristi.fi/uutiset/20131120/terveysasemalla-poikkeuksel...