Hyvä Joulumieli -keräys lähti tunnelmoiden käyntiin

Mari Mäkinen / Punainen Risti
Mari Mäkinen / Punainen Risti
Mari Mäkinen / Punainen Risti

Tänään käynnistynyt Hyvä Joulumieli -keräys sai paljon huomiota Helsingin päärautatieasemalla.

Helsingin aamuruuhkassa kulkevia odotti tunnelmallinen vastaanotto päärautatieasemalla. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti tarjosivat glögiä sekä pipareita Hyvä Joulumieli -keräykseen liittyen. Moni ohikulkija pysähtyi lahjoittamaan ja ottamaan kuumaa juomaa sekä nauttimaan laulaja Laura Närhen musiikista. 
 
Keräyksen avaustapahtuman perusteella moni haluaa tukea Suomessa asuvia vähävaraisia perheitä. Helsinkiläinen Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoinen Seija Toivonen kertoo yllättyneensä ihmisten anteliaisuudesta.
 
- Moni junasta tulija on antanut seteleitä ja sanonut, että rahat menevät tärkeään kohteeseen. Yksi lahjoittaja taas kommentoi, ettei keräyksen kohteella ole niin väliä, kunhan kerääjänä on Suomen Punainen Risti, sanoo toista kertaa Hyvä Joulumieli -keräykseen osallistunut Toivonen. 
 
Keräysaamun loppupuolella Toivonen puntaroi lipasta kädessään.
 
- On tämä aika painava, ehkä painavampi kuin vuosi sitten, Toivonen naurahtaa.
 
Myös ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuneen Erja Kettusen mielestä keräys on tarpeellinen.
 
- Meillä on kodittomia ja vähävaraisia, joita täytyy auttaa.
 
Hyvä Joulumieli -keräys on monelle tuttu, sillä se järjestetään jo 17. kerran. Uutta tänä vuonna on se, että perheille suunnatut ja ruokaostoksiin tarkoitetut lahjakortit käyvät ensimmäistä kertaa K-kauppojen lisäksi Lidlin sekä S-ryhmän myymälöissä.
 
Keräys loppuu jouluaattona, jolloin sen tulos julkistetaan. Ruokalahjakortin saa 20 000 perhettä, jotka valitaan yhdessä järjestäjien, seurakuntien, neuvoloiden ja kuntien sosiaalitoimien kanssa. Perusteena on usein ollut yksinhuoltajuus, työttömyys, sairaus tai muu toimeentuloon vaikuttava syy. 
 
 

Osallistu keräykseen

Keräykseen voi osallistua
  • lahjoittamalla haluamansa summan Hyvä Joulumieli -tilille: FI17 1596 3000 2020 20.
  • soittamalla keräysnumeroon 0600 16555. Puhelun hinta on 10,01 e + pvm/mpm.
  • lähettämällä tekstiviestin HJM numeroon 16499. Viestin hinta on 10 e.
Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Ylen Aamu-tv kertoo keräyksestä lähetyksissään päivittäin 21.12. asti.