Hyvä Joulumieli -keräys auttoi 20 000 vähävaraista lapsiperhettä

Niklas Meltio
Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan lapsiperheille, joissa on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi.
Kuvaaja: Niklas Meltio

Hyvä Joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi on tuottanut jouluaattoon mennessä yhteensä 1 238 329,55 euroa. Keräyksen avulla on jaettu 20 000 lapsiperheelle 70 euron lahjakortti, jolla voi ostaa ruokaa joulupöytään.

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyi 22. marraskuuta ja päättyy tänään jouluaattona. Keräyksen tuotolla maksettavat lahjakortit on jaettu perheille joulun alla. Lahjakorteilla perheet ovat voineet ostaa ruokatarvikkeita jouluateriaa varten.

Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhdessä Ylen Aamu-tv:n Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.  Keräyksen järjestäjät vastaavat keräyskuluista, joten tuotto käytetään kokonaisuudessaan lahjakortteihin.

Auttamishalua on

Lapsiperheiden köyhyys on viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana yleistynyt.  Suomessa on 120 000 lasta, jotka elävät pienituloisissa perheissä. Näissä perheissä tingitään usein myös ruoasta. Hyvä Joulumieli -lahjakortti on lahja, jonka toivotaan ilahduttavan vaikeassa tilanteessa olevia perheitä.

– Joka vuosi perheitä, joille lahjakortin soisi, on paljon enemmän kuin jaettavia kortteja, kertoo viestintäjohtaja Liisa Partio Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.  

Tavoite 1 400 000 euroa oli suurempi kuin aikaisemmin, eikä siihen aivan ylletty. Keräystavoitetta nostettiin, koska haluttiin ilahduttaa entistä useampia perheitä.  Tähän mennessä Hyvä Joulumieli on jokaisena vuonna ylittänyt tavoitteensa.  Keräykseen tulee rahaa vielä jouluaaton jälkeenkin,  joten tulos voi vielä kohentua ja perheille jaetut 20 000 lahjakorttia saadaan maksetuksi keräysvaroin.

– Suomalaisilla on ollut tänäkin vuonna paljon auttamishalua, mutta se on tällä kertaa jakautunut monelle eri kohteelle,  Liisa Partio huomauttaa.

Lahjakortilla ruokaa joulupöytään

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan lapsiperheille, joissa on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi.  MLL:n ja SPR:n paikallisyhdistykset etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa.

Lahjakortti on tarkoitettu yksinomaan ruokatarvikkeisiin. Tänä vuonna lahjakortilla voi ostaa ruokatarvikkeita kaikista S-ryhmän ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä sekä K-ruokakaupoista.

­­ – Lämpimät kiitokset kaikille niille tuhansille lahjoittajille, joiden avustuksella olemme voineet jakaa joulumieltä niin monelle perheelle tänä vuonna, Liisa Partio lisää.

Hyvä joulumieli -keräys järjestettiin jo 17. kerran.