60 000 ihmistä kärsii tulvista Argentiinassa

Alejandro Britos
Alejandro Britos
Alejandro Britos

Suomen Punainen Risti lahjoittaa katastrofirahastosta 25 000 euroa, joilla tuetaan tulvista kärsiviä ihmisiä Argentiinan länsiosassa.

San Juanin maakuntaa on koetellut ennätysmäinen sadekausi: helmikuussa mitattiin yhtenä päivänä enemmän sadetta kuin koko vuodessa keskimäärin.Pahimmin sateesta ja tulvista kärsii 25 Andien juurella sijaitsevaa kuntaa San Juanin maakunnassa. Rakennukset, tiestö, vesi-, viemäröinti- ja sähköpalvelut ovat kärsineet tuhoja. Osa ihmisistä on joutunut jättämään kotinsa ja joutunut likaisen veden varaan. Samalla tarttuvien tautien riski kasvaa. Argentiinan Punaisen Ristin mukaan tuhojen vaikutusalueella asuu 60 000 ihmistä. Punainen Risti on järjestänyt alueelle evakuointikeskuksen, avustustarvikkeiden ja –varojen keräyksen sekä henkistä tukea ihmisille.

Koulutetut vapaaehtoiset mukana auttamassa

Suomen Punainen Risti on tukenut EU-rahoituksella Argentiinan Punaisen Ristin katastrofivalmiustyötä San Juanin maakunnassa vuodesta 2013.

-  Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset ovat mukana avustustyössä, ja valmiustyön aikana vahvistuneet yhteydet viranomaisiin helpottavat työtä, kertoo Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä Juan Reyes Argentiinasta.

Argentiinan Punainen Risti on aloittanut avustusoperaation, jonka tavoitteena on tukea 3000 ihmistä. Tarkoituksena on edistää yhteisöjen terveysoloja, jakaa kaukaisempiin kyliin ensiaputarvikkeita sekä antaa hygieniavalistusta. Kotinsa menettäneet saavat korjaus- ja siivoustarvikkeita ja lapset välineitä koulutyön jatkamiseen.  

- Samalla Punaisen Ristin vapaaehtoisten kyky avustaa tulvatilanteissa ja hygieniatyössä vahvistuu, sanoo Juan Reyes.

Argentiinan Punainen Risti tekee avustustyötä yhteistyössä maakunnan ja liittovaltion viranomaisten kanssa.