Kontissa kaivataan lahjoitustasi

Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen

Punaisen Ristin avustustyötä voi tukea myös tavaralahjoituksin.

Kurkista Konttiin
  • Kontti-kierrätystavaratalossa myydään lahjoituksena saatuja vaatteita, huonekaluja ja kodin käyttötavaroita.
  • Kontin tulos käytetään Punaisen Ristin avustustyöhön Suomessa ja maailmalla.
  • Kontti on myös monimuotoinen työyhteisö, joka tarjoaa tuettuja työpaikkoja pitkään töitä etsineille.
  • Punaisella Ristillä on Kontit yhdellätoista paikkakunnalla.

Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloissa kaivataan lisää lahjoitustavaraa. Konttiin voi lahjoittaa ehjiä ja puhtaita vaatteita, huonekaluja ja kodin käyttötavaroita.

- Kylmimpään vuodenaikaan saamme tavaralahjoituksia tavallista vähemmän. Lahjoittajat innostuvat tuomaan tavaraa vasta myöhemmin keväällä siivousten yhteydessä, ketjun tuotepäällikkö Kristiina Räty kertoo.

Koska Kontin valikoima vaihtuu vuodenajan mukaan, kevätsesongin mukaiset välikausivaatteet ja kesäurheiluvälineet ovat nyt erityisen toivottuja lahjoituksia.

- Valikoimamme vaihtuu sitä mukaa kun kevät etenee. Pian kuulaat kevätvärit valloittavat Kontin. Talvikauden vaatteet myymme alennettuun hintaan tai toimitamme ne Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen kansainvälisen vaateavun varastoon, Räty kertoo.

Tarpeettomia, mutta hyväkuntoisia tavaroita kannattaa aina tarjota Konttiin.Useimmiten ehjä ja puhdas lahjoitus löytää uuden omistajansa nopeasti. Viime vuonna Kontit jatkoivat myynnin kautta yli 2,3 miljoonan tavaran elinkaarta. 

Rikkinäiset tai likaiset lahjoitukset ovat Kontille kuitenkin ongelmallisia, sillä ne päätyvät vain jätteeksi. Kontissa ei ole mahdollisuutta pesemiseen tai korjaukseen.

Näin lahjoitat

1. Lahjoita Kontti-tavarataloon

Tuo lahjoituksesi myymälässä sijaitsevaan lahjoitustavaran vastaanottopisteeseen. Voit lajitella lahjoituksesi eri tuoteryhmien mukaan, siten nopeutat lahjoitusten kiertokulkua. Esilajitteluun saa tarvittaessa opastusta.

2. Lahjoita Kontti-keräyslaatikkoon

Kontti-keräyslaatikkoon voi jättää milloin vain pienikokoisia, käsin kannettavissa olevia lahjoituksia. Helposti rikkoutuvat esineet kannattaa viedä aukioloaikoina suoraan Konttiin.

Keräyslaatikoiden sijainnit: http://kontti.punainenristi.fi/kerayslaatikot

3. Tilaa ilmainen noutopalvelu huonekaluille

Kontit noutavat lähialueilta hyväkuntoisia huonekaluja. Ota yhteys lähimmän Konttisi asiakaspalveluun ja varaa noutoaika. Huonekalunoudon yhteydessä voit lahjoittaa myös muutakin tavaraa, kuten astioita, kodinesineitä ja tekstiilejä.

Lue lisää: kontti.punainenristi.fi