Vapaaehtoiset auttavat kesän festareilla

Teemu Ullgrén
Punaisen Ristin vapaaehtoiset tunnistaa punaisesta liivistä.
Kuvaaja: Teemu Ullgrén

Punaisen Ristin vapaaehtoiset päivystävät eri tapahtumissa lähes joka viikonloppu koko kesän ajan.

Punainen liivi on tuttu näky jälleen kymmenissä kesätapahtumissa. Tulevana viikonloppuna vapaaehtoiset päivystävät muun muassa Turussa Ruisrockissa ja Lahden Summer Up -festivaaleilla.

Ruisrock on yksi kesän suurimmista Punaisen Ristin ensiapupäivystyksistä. Viikonlopun aikana yli 100 ensiavun ja päihdetyön vapaaehtoista auttaa festivaalin juhlijoita.

Ensiavun vapaaehtoiset auttavat parantamaan haavoja sekä hiertymiä, jotka ovat yleisimpiä haavereita festivaaleilla. Tarvittaessa vapaaehtoiset tilaavat paikalle ammattiapua. Vapaaehtoiset päivystävät ensiapupisteillä sekä kiertelevät tapahtuma-alueilla.

Selviytymisasemia useissa tapahtumissa

Useissa tapahtumissa on auttamassa myös Punaisen Ristin päihdetyön vapaaehtoisia. Tarkoituksena on auttaa päihteiden käyttäjiä heidän omien tarpeidensa mukaisesti ja samalla vähentää päihdekokeiluja. Osalla festivaaleista päihdetyön vapaaehtoiset päivystävät myös selviytymisasemalla, jonne voi tulla tarvittaessa lepäämään.

Joillain paikkakunnilla tapahtumissa on päivystämässä myös seksuaalityön vapaaehtoisia. He jakavat kesäkumeja, ja halutessaan juhlija voi keskustella vapaaehtoisten kanssa muun muassa ehkäisystä.