Punainen Risti päivystää Cheekin Olympiastadionin konserteissa

Teemu Ullgrén
Punaisen Ristin festaripäivystäjät ovat auttaneet tänäkin kesänä kymmenissä tapahtumissa eri puolilla Suomea.
Kuvaaja: Teemu Ullgrén

Suomen Punainen Risti on päivystänyt useita kertoja Olympiastadionin tapahtumissa. Cheekin konserteissa juhlijoita auttaa yhteensä 30 ensiavun vapaaehtoista.

– Jos on tulossa paikalle jonottamaan jo reilusti ennen konserttien alkua, on hyvä muistaa ottaa mukaan riittävästi syötävää ja juotavaa. Sitten jaksaa paremmin juhlia, kun portit aukeavat. On myös tärkeää pukeutua sään mukaisesti, ensiapuryhmän päivystysvastaava Markku Lempinen muistuttaa. 

Cheekin stadionkonsertit ovat ensiapupäivystykselle iso ponnistus. Tilastollisesti päivystys tarkoittaa useita kymmeniä auttamistilanteita. Loppuunmyytyihin konsertteihin odotetaan noin 40 000 ihmistä molempina iltoina 22.–23.8.2014.

Ensiavun vapaaehtoiset auttavat jo sunnuntaiyöstä lähtien stadionilla. Päivystyspalveluauto ja kaksi vapaaehtoista päivystävät päivittäin perjantaiaamuun asti, kun konserttien lavarakenteita aletaan pystyttää. Päivystysvuorot ovat pitkiä, kun esiintymislavaa pystytetään aikaisesta aamusta myöhään iltaan asti.

– Suomen Punainen Risti on päivystänyt useita kertoja stadionin konserteissa. Poikkeavaa on kuitenkin se, että tällä kertaa konsertteja on kaksi peräkkäin, Lempinen toteaa.

Konserttien aikana Punaisen Ristin pääensiapupiste sijaitsee stadionin pelisalissa. Lisäksi stadionin kentällä on kaksi ensiapupistettä. Ensiapuryhmä hoitaa paikan päällä juhlijoiden pienet haavat ja vammat. Tarvittaessa ensiapuryhmä tilaa paikalle ammattiapua, jos hätä on suuri.

Kaikki Punaisen Ristin päivystävät vapaaehtoiset ovat täysi-ikäisiä ja tehtäväänsä koulutettuja. Heidät tunnistaa punaisista ensiapuliiveistä.